Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Τα άγνωστα Πρόσωπα του Ευαγγελίου



Άγιος Λάζαρος : Γνωστή η άνάστασή του.

Αγία Φωτεινή : Είναι η Σαμαρείτισα που συνομίλησε με τον Κύριο στο Φρέαρ του Ιακώβου.

Αγία Βερονίκη : Είναι η αιμορροούσα γυναίκα. Η ίδια είναι πουσκούπισε το πρόσωπο του Κυρίου με ένα μαντήλι όπου αποτυπώθηκε το πρόσωπό Του με θαυμαστό τρόπο.

Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος : Είναι ένα από τα παιδάκια που ευλόγησε ο Κύριος. Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που έστησε εν μέσω όλων και είπε πως αν δεν γίνουμε σαν ένα μικρό παιδί δεν θα δούμε τη Βασιλεία των Ουρανών.

Άγιος λογγίνος : Είναι ο Εκατόνταρχος που, ως Ρωμαίος αξιωματικός, παρεβρέθηκε σε όλα τα βασανιστήρια του Ιησού, αλλά ομολόγησε στο τέλος πως είναι Υιός του Θεόύ, όταν είδε τα θαυμαστά σημεία κατά τη Σταύρωση.


 Απόστολος Σίμων ο Κανανίτης (ή ο Ζηλωτής) : Είναι ο γαμπρός στο θαύμα της Κανά.

Απόστολος Ζακχαίος : Είναι ο αρχιτελώνης που κρύφτηκε στο δέντρο (συκομωρέα) όταν περνούσεο Κύριος από την Ιεριχώ κι ήθελε να Τον δει.

Αγία Μαρία Μαγδαληνή : Είναι η γυναίκα που της έβγαλε ο Ιησούς επτά δαιμόνια.


Άγιος Απόστολος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας : Είναι ο πλούσιος άνθρωπος και κρυφός μαθητής του Χριστού, που έπεισε τον Πιλάτο να παραλάβει το σώμα του Κυρίου και να το κηδεύση.

Αγία Σαλώμη : Πρώτη εξαδέλφη της Παναγίας, σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα του Ιακώβου και Ιωάννη (του Θεολόγου). Αξιώθηκε να είναι μια από τις μυροφόρες


Μαθητής του Χριστού Χελιδόνιος : Ήταν ο τυφλός που ανέβλεψε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όταν ο Κύριος του έβαλε πηλό στα μάτια.

Απόστολος Κλεόπας (εκ των 70) : Είναι ένας από τους δύο μαθητές του Κυρίου, που περπάτησαν μαζί Του προς Εμμαούς, την Τρίτη ημέρα της Αναστάσεως και δεν Τον αναγνώρισαν.

Ακύλας Και Πρισκιλλα
ζεύγος Ιουδαίων, επιστραφέντες εις Χριστόν διά του αποστόλου Παύλου και αξιωθέντες της τιμής ανακηρυχθούν παρ αυτού ως συνεργοί του.



Αγία Ταβιθά  : την αγία αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων.

http://arxontariki.forumup.gr/viewtopic.php?t=1114&highlight=&mforum=arxontariki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...