Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές απο τον Γέροντα Παΐσιο

Να ελέγχετε τις σκέψεις σας, να συγκρατείτε τα λόγια σας, να κυριαρχείτε στα πάθη σας, να κάνετε έργα που αντέχουν στο φως της ημέρας.

Όταν ο άνθρωπος αναγωρίζει, τα σφάλματά του και πέφτη ξανά, χωρίς να θέλει, σημαίνει ότι υπάρχει υπερηφάνεια ή προδιάθεση για υπερηφάνεια , και γι 'αυτό δεν τον βοηθάει ο Θεός να προκόψη.
Το να συναισθανθή κανείς την αμαρτωλότητά του, είναι μεγάλη δύναμη, μεγάλη  υπόθεση. Μετά  σιχαίνεται τον εαυτό του, ταπεινώνεται, αποδίδει όλα τα καλά στην φιλανθρωπία και στην αγαθότητα του Θεού και αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη. Γι΄αυτό ο Θεός αγαπάει περισσότερο τους αμαρτωλούς που αναγνωρίζουν την αμαρτωλότητά τους, μετανούν και ζούν με ταπείνωση , παρά εκείνους που αγωνίζονται πολύ, αλλά δεν αναγωνίζουν την αμαρτωλότητα τους και δεν έχουν μετάνοια.

Παρά τα φαινόμενα και την αναξιότητα των μοναχών και κληρικών , η Εκκλησία είναι ακένωτη πηγή θαυμάτων. Παίρνει νερό, και το κάνει Αγίασμα· παίρνει ψωμί και κρασί και το κάνει Θεία Ευχαριστία· παίρνει τον άνθρωπο χώμα και τον κάνει Θεό! Αυτά τα θαύματα πολλοί δεν τα βλέπουν. Γιατί αν τα έβλεπαν , δεν θα πριφρονούσαν ή μισούσαν την Εκκλησία του Χριστού, αλλά θα την αγαπούσαν , θα την τιμούσαν και δεν θα μιλούσαν γι' αυτή με περιφρόνηση , όπως μιλούν.    

 Πολλοί νέοι πέφτουν στα ναρκωτικά, γιατί δεν έχουν υποστήριξη απο τους μεγάλους. Αλλά πως να βοηθήσουν τους μικρούς οι μεγάλοι, όταν οι ίδοι είναι πιο ανώριμοι κι απο τα παιδιά
Οι άνθρωποι του κόσμου δεν εμπιστεύονται τους χριστιανούς, γιατί δεν πείθονται απο τη συνέπειά τους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...