Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές του γέροντα Παΐσιου

Να έχεις καλό δρόμο. Και να μη κουραστείς να ψάχνεις και να προσεύχεσαι. Μη απορρίψεις ποτέ άνθρωπο για τα λάθη του και ποτέ μη θεοποιήσεις άνθρωπο για τις αρετές του.

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να παίρνει σοβαρές αποφάσεις, όταν είναι ταραγμένος ή θυμωμένος. Πρώτα, ας ηρεμεί και ύστερα, ας αποφασίζει.

Κάποια στιγμή η ανθρώπινη δόξα με  τον θάνατο θα τελειώσει. Όμως , η αρετή είναι ευλογία του ουρανού, χωρίς τέλος.

Μπορεί να νομίζουμε, ότι στο κόσμο κυριαρχεί το κακό, αλλά δεν είναι έτσι. Ευτυχώς , υπάρχουν και σήμερα πολλοί που δεν αδρανούν , αλλά αγωνίζονται τον καλό αγώνα, ζούν με συνέπεια και σκορπίζουν γύρω τους αγάπη. Έρχονται αρκετοί και με ρωτάνε πως μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πολλοί κάνουν το καλό, χωρίς να φαίνονται και δεν μιλούν για τα καλά έργα τους. Θυμάμαι , όταν ήμουν παιδί , η μάνα μου έλεγε ότι άμα ζυγίσεις το καλό και το κακό, θα δείς ότι το καλό είναι πιο βαρύ. Αλλά το κακό είναι πιο φανταχτερό και τραβάει το μάτι.

Θεολογία είναι ο λόγος του Θεού, που συλλαμβάνεται απο τις αγνές , τις ταπεινές και αναγεννημένες πνευματικά ψυχές, και όχι τα όμορφα λόγια του μυαλού , που φτιάχνονται με φιλολογική τέχνη και εκφράζονται με το νομικό ή κοσμικό πνεύμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...