Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αίγυπτος: Επίσκεψη του πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στη Σιέρρα Λεόνε




Με τον Πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε, Ερνέστ Καμόρο, συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα.



Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών, έγινε εκτενή αναφορά στο έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής, με ιδιαίτερα συνεισφορά στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.



Ο Πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη για την τιμή να τον επισκεφθεί, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά ανώτατος εκκλησιαστικός ηγέτης επισκέπτεται τη χώρα του, αλλά και για το έργο που επιτελεί η Αλεξανδρινή Εκκλησία, διαβεβαιώνοντας τον ότι η πολιτεία θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Εκκλησίας.



Ο Πατριάρχης, με την σειρά του, απένειμε στον κ.Καμόρο τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που παρέχουν οι τοπικές αρχές στην προσπάθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας να στηρίξει τον λαό της Σιέρα Λεόνε, που για έντεκα ολόκληρα χρόνια βασανίστηκε σκληρά από τον εμφύλιο πόλεμο, τονίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει γι’ αυτήν, αφού ο ίδιος ίδρυσε την εκεί Επισκοπή.



Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Επισκοπής Σιέρα Λεόνε, και θαύμασε το έργο του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Αρχιμανδρίτη Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που ανεγέρθηκε παραπλεύρως της Επισκοπής και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που αναγείρεται στον προαύλιο χώρο, με φροντίδα του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Γεωργίου Ασλανίδη.



Στην συνέχεια, μετέβη στην πόλη Waterloo, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος, που έχει ανεγερθεί αποκλειστικά για να στηρίξει τα ακρωτηριασμένα θύματα του εμφύλιου σπαραγμού, ένα κέντρο, που όπως είπε ο προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου, κάνει υπερήφανη όχι μόνο την Αλεξανδρινή Εκκλησία, αλλά και όλη την Ορθοδοξία.



Στη δοξολογία που εψάλη στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος, ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια αγάπης στα θύματα του πολέμου και σε εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν στο Ορθόδοξο Σχολείο του εν λόγου Κέντρου. Στην συνέχεια, έθεσε το θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού, ενώ έκανε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας και διένειμε γραφική ύλη σε όλα τα παιδιά.



Ακολούθως, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις, που συμπεριλαμβάνουν σχολείο, κλινική, πρεσβυτέριο, κοιτώνες φιλοξενίας των ακρωτηριασμένων παιδιών και εργαστήριο κατασκευής γεωργικών εργαλείων, όπου εργάζονται όλοι οι ανάπηροι ενήλικες και εξασφαλίζουν τα προς το ζην.

Δ.Ρ.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...