Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ο αρχιεπίσκοπος και οι Συνοδικοί ιεράρχες (πλην του Κερκύρας) αύριο στο Προεδρικό


 Την Κυριακή, Α  Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον Υιό της Μιχαήλ τον Γ   και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.
Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου,  Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο  Συνοδικός Μητροπολίτης Μεσογαίας  κ. Νικόλαος. 
 
Στην Θεία Λειτουργία θα λάβουν μέρος και ενδημούντες στην Αθήνα Κληρικοί άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών. Προ  της Απολύσεως  της  Θείας  Λειτουργίας θα λάβει χώρα  Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση της αναστυλώσεως των Ιερών Εικόνων το  έτος 843.
Στην εν λόγω  Θεία  Λειτουργία θα  συμμετάσχει  ο  Πρόεδρος  της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας,  μέλη της Κυβερνήσεως, βουλευτές, οι Πρέσβεις των Ορθοδόξων Κρατών και άλλοι επίσημοι.
 
Στη συνέχεια (13.00) ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς (πλην του μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου που θα απουσιάζει λόγω μικρού προβλήματος υγείας) θα μεταβούν στο Προεδρικό (φωτο αρχείου) όπου ο κ. Παπούλιας θα παραθέσει επίσημο λιτό γεύμα με σαρακοστιανά εδέσματα.
Την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαρτίου  συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 155ης Συνοδικής  Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.


http://ierovima.gr/pages/article.aspx?id=1802

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...