Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Κοζάνης Άγιος Νικόλαος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου

Η Εικόνα του προσκυνηταριού Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο θα τιμήσει με τη δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Κοζάνη την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό της Ναό. Τις φετινές εορταστικές – λατρευτικές εκδηλώσεις, που συμπίπτουν με τα εκατόχρονα από την απελευθέρωση της πόλης, θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από άλλους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών του τριήμερου εορτασμού έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ  4  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
5.30 μ.μ. – Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Γιάγκου, εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Αγιότητα και φιλανθρωπία».

ΤΕΤΑΡΤΗ  5  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6.00 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Βασιλείου,  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Σερβίων & Κοζάνης  κ. Παύλου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμων.
8.30 μ.μ. Σύντομη Αγρυπνία με Χαιρετισμούς του Αγίου.


ΠΕΜΠΤΗ  6  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
7.00 π.μ. – 11.00 π.μ. Όρθρος – Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
11.00 π.μ. Πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου (μέσω των οδών Ξεν. Τριανταφυλλίδη (ΟΤΕ), κεντρικής Πλατείας, οδού Ειρήνης, Πλατείας Ελευθερίας, οδού Μπουσίου και από την οδό Ξεν. Τριανταφυλλίδη επιστροφή στον Ιερό Ναό).
Από την Ιερά Μητρόπολη

http://www.imsk.gr/?p=1094

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...