Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

π. Κυρίλλου Αργέντη (1918-1994)
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Να λοιπόν που άρχισαν να στολίζονται οι εμπορικοί δρόμοι της πόλης μας με γιρλάντες και πολύχρωμα λαμπιόνια! Κατακόκκινοι αγιο- βασίληδες περιφέρονται με τις άσπρες γενειάδες τους, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται και χριστουγεννιάτικα δέντρα κάθε είδους και μεγέθους. Οι νοικοκυρές θα αγοράσουν τη γαλοπούλα τους. Τη νύχτα των Χριστουγέννων , θα ξαγρυπνήσουν με σαμπάνια μέχρι το πρωί .Θα κερδίσουν οι έμποροι, αλλά και οι γιατροί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πολυφαγίας. Τα μικρά παιδιά όμως, στην Αιθιοπία ή αλλού στον τρίτο κόσμο, θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από την πείνα. Καλά Χριστούγεννα, φίλοι!
Κι ενώ αυτά τα Χριστούγεννα του Ηρώδη θα μας φέρουν λίγο πιο κοντά προς το τέλος ενός κόσμου που τρέχει χαρούμενος προς τον θάνατο, οι μαθητές του Χριστού θα μαζευτούν διακριτικά γύρω από το φτωχό νήπιο της Βηθλεέμ , για να γιορτάσουν με θάμβος: ο Προ των αιώνων υπάρχων Θεός εισέρχεται στην πονεμένη σάρκα των ανθρώπων και γεννιέται σ’ ένα στάβλο.
Γιατί αυτό γίνεται: ο Δημιουργός έρχεται στον φτωχό κόσμο Του, για να τον αναπλάσει εκ των έσω, για να ξαναδημιουργήσει έναν άνθρωπο που να μπορεί – τόσο γλυκά- να ανοίξει τα μάτια του και πάλι στη ζωή. Ήταν στην προοπτική του Θεού να επισκεφθεί τους ανθρώπους, για να τους γνωρίσει το σχέδιο που είχε γι’ αυτούς ως Δημιουργός : να τους προσφέρει τη θεία, την αιώνια ζωή, για την οποία τους είχε πλάσει , λυτρώνοντάς τους από τον θάνατο κι από το φόβο του θανάτου, συνέπειες της ρήξης τους με Αυτόν που είναι η πηγή της ζωής.



Από το βιβλίο: «Ημεροδρόμιο Χριστουγέννων»
Σειρά: Ορθόδοξη Μαρτυρία, αριθ. 125
Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...