Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια



Χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα δύο ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού "Καλυψώ" και "Ευρώπη". Το σταυρό ανέσυραν από το θάλασσα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος.
Το πρωί, πριν την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.
Στην πλατεία Δεξαμενής Κολωνακίου, αλλά και στο Κολυμβητήριο του Μετς, πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 20 τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να πιάσουν τον Σταυρό. Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...