Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Το «Αρχονταρίκι» ξανά στην ΕΤ1 από τις 3 Μαρτίου και κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία






«Το ραδιόφωνο είναι ένα ήπιο μέσο και προσιδιάζει στην Εκκλησία. Έχει μόνο προτερήματα, γι’ αυτό και κανείς ποτέ δεν είπε; «Κλείστε τα ραδιόφωνα», όπως έχει ειπωθεί για την τηλεόραση. Αφήνει περιθώριο στη φαντασία του ακροατή, που γίνεται έτσι «συμπαραγωγός». Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη όχι μόνο από αλήθειες, αλλά και από παρηγορητικό λόγο. Γι’ αυτό, δεν πρέπει οι άνθρωποι των ΜΜΕ να υπερβάλλουν στις περιγραφές της πραγματικότητας, γιατί στον βωμό της ανταγωνιστικότητας μπορεί να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις. Εδώ βλέπω μια παγίδα για την ελεύθερη ραδιοφωνία». Αυτά είπε, με αφορμή την σημερινή επέτειο της Ραδιοφωνίας, στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και θυμήθηκε τη ρήση του Μάνου Χατζηδάκη: «Συμφωνώ για την ελεύθερη ραδιοφωνία, αρκεί να υπάρχουν ελεύθεροι άνθρωποι να τη λειτουργήσουν και ελεύθεροι πολίτες να την ακούν».

Ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε τα δικά του πρώτα βήματα στον χώρο του ραδιοφώνου, ως ραδιοερασιτέχνης σε μικρή ηλικία. Ακολούθως, εργάστηκε το 1988 στο σταθμό του Δήμου Πειραιά, ενώ ως ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα ανέφερε την ραδιοφωνική κάλυψη, από τον ίδιο, της επίσκεψης στο Σύνταγμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου. Ήταν η πρώτη του εξωτερική μετάδοση, κατά την οποία δεν άκουγε τί έλεγε και έτσι αγόρασε επί τόπου ένα ραδιοφωνάκι. Η μετάδοσή του, δε, ήταν τόσο πιστή, «δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο», ώστε έμοιαζε με ... αθλητική μετάδοση, κι όταν γύρισε στο σταθμό, οι συνάδελφοί του τού είπαν αστειευόμενοι ότι «ώρες - ώρες φωνάζαμε γκολ»…«Την ίδια χρονιά», είπε, «πείσαμε τον κ. Καλλίνικο και ιδρύσαμε το σταθμό στη Μητρόπολη Πειραιά και ενώ συζητούσαμε για το χρόνο του καθημερινού προγράμματος, οι γεροντότεροι εισηγούνταν το δίωρο, ο ίδιος ο κ. Ιγνάτιος πρότεινε τουλάχιστον το εξάωρο ή οκτάωρο και τελικά, καταλήξαμε στο 24ωρο…»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιγνάτιος στο Ρ/Σ της τοπικής Εκκλησίας, στο Βόλο, την «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και την αξιέπαινη προσφορά των συνεργατών του εθελοντών και του δ/ντή του σταθμού, Νίκου Βαραλή, αλλά και το γεγονός ότι γίνονται εκπομπές και από το μοναστήρι των Ταξιαρχών. «Μιλούμε δηλ.», σημείωσε, «για δύο σταθμούς τοπικά». Τέλος ο κ. Ιγνάτιος ανακοίνωσε, ότι από την Κυριακή 3 Μαρτίου επαναρχίζει στην ΕΤ1, ανανεωμένη, η εκπομπή του «Αρχονταρίκι».

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πρώτης εκπομπής «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας με θέμα: «Ρώσος Άγιος σε ελληνικό Μοναστήρι». Θα προβληθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 10:30 το πρωΐ





Πηγή: synodoiporia.blogspot.γρ
http://xristianos.gr
ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...