Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Δωρεάν πετρέλαιο σε 15 νομούς προσέφερε η «Αποστολή»

Περισσότερα από 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 20 πόλεις της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης προσέφερε, ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας που πλήττονται από την ανεργία και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά.

Δωρεάν πετρέλαιο σε 15 νομούς προσέφερε η «Αποστολή»
Η υλοποίηση του έργου γίνεται από την «Αποστολή» με χρηματοδότηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC).
Στελέχη των δυο οργανισμών κατέγραψαν τις ανάγκες σε κάθε Νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές όπου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατά 35-40% και η πτώση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 50%.
Τις τελευταίες 10 μέρες από την Κόνιτσα ως την Κομοτηνή, σε 15 νομούς μοιράστηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε κοινωνικά ιδρύματα
Το Σαββατοκύριακο κλιμάκια της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέπτονται τις ακριτικές περιοχές της Φλώρινας και της Κόνιτσας.
Σε μια εκστρατεία υποστήριξης των ιδρυμάτων η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» έθεσε υπό την προστασία της και έμπρακτα στηρίζει τις ανάγκες Γερόντων, Παιδιών και Ατόμων με αναπηρίες.
Δωρεάν πετρέλαιο σε 15 νομούς προσέφερε η «Αποστολή»
Τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε στη Φλώρινα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Αντωνιάδης, εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για την φροντίδα της «Αποστολής», του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του ΙΟCC.
Ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, με τον οποίο συζήτησε τα κοινωνικά προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και τον διαβεβαίωσε ότι η Αποστολή θα είναι στο πλευρό εκείνων που υποφέρουν.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος τόνισε: "χαιρόμαστε που έχουμε σήμερα, στην ακριτική Φλώρινα, τον Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. Αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, με τον οποίο μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Ιδιαίτερα μεταξύ των ανήμπορων οικογενειών και μάλιστα μας μετέφερε την είδηση για την βοήθεια δια μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής που μας δίνει η Αποστολή πετρέλαιο για τα ιδρύματα και τις φτωχές οικογένειες. Θα έχουμε συνεργασία με την Αποστολή για να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι σε πονεμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους.
«Υλοποιούμε το όραμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Η καρδιά της «Αποστολής» είναι ζεστή και στις πιο παγερές γωνιές της Ελλάδος μας.Έχουμε συγκινηθεί από την στήριξη της ομογένειας, του ΙΟCC και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ Δημητρίου. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι έχουν προτεραιότητα στην φροντίδα και στην θαλπωρή που πρέπει να παρέχουμε.», ανέφερε ο κ.Δήμτσας.
«Όπως μας είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης οι υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων, καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τα περισσότερα ιδρύματα αλλά και τους κατοίκους να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης. Ειδικά εν μέσω της κρίσης, τα ιδρύματα αυτά έχουν φθάσει στα όριά τους καθώς προσέρχονται σε αυτά πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που δεν λαμβάνουν πια κρατική υποστήριξη. Σήμερα είμαστε εδώ γιατί ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ που δεν είναι άλλη από την προσφορά της αγάπης και της μέριμνας για τον πλησίον μας», συνέχισε.
«Στην εποχή της φτώχειας και του κρύου είναι σημαντικότατη η βοήθεια αυτή. Ενέργειες σαν κι αυτές σας κατοχυρώνουν στη συνείδηση των συμπολιτών μας και όλων των Ελλήνων και βεβαίως δικαιώνουν τις προσδοκίες των ορθοδόξων χριστιανών για τους πνευματικούς τους ηγέτες», υπογράμμισε ο αντιπεριφεριάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Γιάννης Αντωνιάδης.
Χθες, πετρέλαιο από την «Αποστολή» παρέλαβαν και ιδρύματα της Κομοτηνής
Ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε:
«Η έμπρακτη ανθρωπιστική βοήθεια που παρέσχε το Ίδρυμα IOCC και η Ελληνική Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε 12 ιδρύματα, που επιτελούν εξαίρετο κοινωνικό έργο στην Περιφέρειά μας, αποτελεί ισχυρό μήνυμα ευαισθησίας, ελπίδας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης .
«Τους ευχαριστούμε θερμά για την παροχή της βοήθειας, στο βαθμό που μας αντιστοιχεί και μεταφέρουμε τα αισθήματα της κοινωνίας μας, για τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που στεγάζονται σ' αυτά αλλά και την «Αποστολή» την Ανθρωπιστική Οργάνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που με τα στελέχη της υλοποίησε άψογα την παροχή της βοήθειας. Ας αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά

 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63790830

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...