Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ιερός Ναός Αγίας Θεοδώρας Άρτας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και την κατάνυξη που αρμόζει η τοπική μας εκκλησία θα εορτάσει και φέτος τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας , Βασίλισσας του Δεσποτάτου της Ηπείρου , πολιούχου της πόλης μας και προστάτιδας του Συνδέσμου μας .

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως κάτωθι:
-Κυριακή 10 Μαρ. ώρα 6μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου.
-Κυριακή 10 Μαρ. ώρα 9μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία.
- Δευτέρα 11 Μαρ. ώρα 7π.μ. Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιώτου Μητροπολίτου Βεροίας , Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος , μετάτο πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και εικόνος της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως της Άρτας.
- Δευτέρα 11 Μαρ. ώρα 5μ.μ Ιερά Παράκληση της Αγίας.


Στον Μέγα Εσπερινό , τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία φέτος στο δεξιό αναλόγιο θα ψάλλουν μέλη του Βυζαντινού Χορού ''Φιλαθωνίται'' που ιδρύθηκε το 2010 στην Θεσσαλονίκη με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη και συντοπίτη μας κ. Δημήτριο Μανούση ενώ στο αριστερό αναλόγιο θα ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτας ''Η Αγία Θεοδώρα'' . 


Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:
 https://www.facebook.com/events/559343190756126/?notif_t=plan_user_invited

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...