Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία- δημοσκόπηση: Το 61% των νέων δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία

Τουρκία- δημοσκόπηση: Το 61% των νέων δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία
Ερευνα για την θρησκεία έκανε εταιρεία δημοσκοπήσεων στη νεολαία της Τουρκίας, η οποία έδειξε ότι οι νέοι Τούρκοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας και προσδοκιών.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 81 επαρχίες και 352 οικισμούς σε ένα ηλικιακό εύρος από 15 ως 28 ετών που είχε την ονομασία « Έκθεση για την τουρκική νεολαία-χαρακτηριστικά νεότητας, προβλήματα, ταυτότητες και προοπτικές».
Η έρευνα καθορίζεται ως «πολύ-επίπεδη με τυχαία δειγματοληψία» στην οποία συμμετείχαν 5.541 άτομα.
Το ερευνητικό έργο έγινε από ένα επιτελείο αναγνωρισμένων καθηγητών (στο πρωτότυπο αναφέρονται τα ονόματα των Τούρκων καθηγητών).
Σύμφωνα με την έρευνα, από τους ερωτηθέντες, τελείως άθεοι ήταν 160 άτομα, ενώ ένα ποσοστό 61 τοις εκατό δήλωσε δήλωσαν άθεοι, αλλά ότι, συγχρόνως, πιστεύουν στη δημιουργία του κόσμου από το Θεό, αλλά δεν πιστεύουν στον Ισλαμισμό.
Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.
Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθη το ερώτημα «ποιο είναι το θεσμικό όργανο που εμπιστεύεστε;»
Το 31,2 τοις εκατό των νέων δήλωσε ο Στρατός, ως πρώτη επιλογή, η Βουλή 21,4 τοις εκατό, η κυβέρνηση 18,4 τοις εκατό, η προεδρία 7,3 τοις εκατό και 5,7 τοις εκατό οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακολουθούν η ισλαμική θρησκεία με 4,3 τοις εκατό και τα πολιτικά κόμμα στο χαμηλότερο σημείο με 2,9 τοις εκατό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...