Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ὅλους ν' ἀγαπᾶς, ἀλλά καί κανένα "μήν ἀγαπᾶς"!





Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης:
Όλους ν' αγαπάς, άλλα και κανένα "μην αγαπάς"! 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2MsO61jdm6nnMqxMvvdJc_XWWH_OZY04ZPylyXym6eCc1_ToyOY_A5Zq3gSu2Gj88ZIJReQXYHyb7ayLW2MuccDXCo0dPteSzsKGc31452XKN978u5jAVaYcYLnu8cumEKYKvW9nQMt_f/s1600/PSYXI+ELEFTHERI.JPEG


Το Πνεύμα δεν αγαπά ούτε πολλές συναναστροφές, ούτε φιλίες! Όλα αυτά να τα αποφεύγεις.
Θέλεις να αγαπάς πολύ τους ανθρώπους; Αγάπησε πολύ τον Χριστό μας και θα δεις πόσο θα αγαπάς και τους ανθρώπους και ας μη τους βλέπεις. 

Πάντοτε και τον κάθε άνθρωπον, ολίγον σε απόστασιν να κρατάς. Ήλθε; Καλώς ήλθε! Δεν ήλθε; Καλώς δεν ήλθε. Δηλ. να είσαι απαθής.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje_0hkNWsTHfdRvf0SjLul_QkMHDgs9lxUQS-P6V-gGo_lv4D8H7XJWUb84ua7S3eEGweF-73LUb2865B3gxxO_qdWvXO-QA8c6vaA0kjJuQw0RzsOVgneSFRqypduYQKNp5qjq_9ieIJ9/s1600/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B5.jpg

Σε κανέναν μη λες το μυστικό σου ή τι κάνεις. Με δύο τρία λόγια, Όταν σε ρωτούν, να κόβεις, να τελειώνεις. 

Μη δένεις τον νου σου με άνθρωπο. Μη λέγεις τους λογισμούς σου και το μυστικό σου εις κανένα! Οι άνθρωποι μεταβολή παίρνουν.


Το μυστικό σου σε κανέναν! Διότι οι άνθρωποι μεταβάλλονται. 

Μη θυμώνετε, θα σας ειρωνευτούν, θα υποφέρετε. Εσείς μη φοβάσθε. Σάς προσφέρουν δηλ. πιπέρι, να δίδετε ζάχαρη. Εγώ πιπέρι δεν έχω να σκέπτεστε, ζάχαρη έχω, ζάχαρη δίδω.

Αυτό πού λείπει σήμερα γενικά, είναι ή γνώσις, ή λογική, ή ευσέβεια. Ό κόσμος σήμερα είναι ξετρελαμένος. Δεν γνωρίζει τι κάνει, δεν γνωρίζει τι θέλει! Σήμερα ένας φαίνεται καλός, αύριο πίπτει, χαλάει, δεν αναγνωρίζει και ό ίδιος τον εαυτό του. Δύσκολα να βρεις άνθρωπο αμετάβλητον. 

Άλλοι πάλι, παντού, αλλού τρέχουν για να βρουν χαρά και ηρεμία, μόνον στον Χριστόν μας δεν τρέχουν.

Πάντως βέβαια, λέγουν οί Πατέρες, μηδένα προ του τέλους μακάριζε άλλα και μηδένα προ του τέλους απέλπιζε! Να παρακαλέσωμεν τον Θεόν να μας λυπηθεί και να μας ελεήσει. 

Επικοινωνίες κόψε! Σε φθάνουν τα δικά σου! 
http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/12/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8C%CF%82.jpg

Οι άλλοι, ότι γράμματα ξέρουν, αυτά και σου λένε. Τα δικά τους ζουν, τα δικά τους ξέρουν, αυτά σου λένε. Τα δικά σου δεν τα ζουν, δεν τα ξέρουν, δεν τα αγαπούν! Πώς λοιπόν Αφού δεν γνωρίζουν τη γλώσσα σου, θέλεις να σου μιλήσουν!

Μη υποδεικνύεις, διότι, διδασκαλία δίχως θέλησιν του άλλου, έχθρα είναι και γίνεται αμαρτία και σε κείνον πού ακούει και δεν κάνει και εσύ στεναχωρείσαι και ταράζεσαι. 

Στον άλλο να λέγεις τόσα, όσα νομίζεις ότι θα σηκώσει, όχι περισσότερα.

Να μη θυμώνετε. Να γλυκαίνετε με την ζάχαρή σας, δηλ. με τον καλόν σας λόγο τον άλλο.

Κάθε άνθρωπος έχει κάποιο χάρισμα. Βρες το χάρισμά του και επαίνεσέ τον. Χρειάζεται και ό έπαινος (προς τόνωσιν) και ή καλοσύνη και ή αγάπη. Τότε ό άλλος και πολύ καλός να μη είναι, δια την τιμήν, τον έπαινο, την αγάπη πού του εκδηλώνουν ελέγχεται και γίνεται καλύτερος. 

Αγάπησε την ησυχία και την σιωπή. Ν' αποφεύγεις κατά το δυνατόν τους ανθρώπους. 
 

Όλους ν' αγαπάς, άλλα και κανένα "μην αγαπάς",
 δηλαδή με κανένα μη δένεται ό νους σου εκτός του Χριστού μας.
http://www.apolytrosis.gr/image/image_gallery?img_id=54863 http://us.cdn4.123rf.com/168nwm/boroda/boroda1006/boroda100600101/7238878-one-blue-flower-isolated-on-white-background-close-up.jpg







http://enoriapotamoukerkyras.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...