Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η εθνική μας ταυτότητα διαμορφώθηκε και από την Ορθοδοξία



                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:

Η εθνική μας ταυτότητα διαμορφώθηκε και από την Ορθοδοξία

  • Να επικρατήσει σωφροσύνη στην Ουκρανία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρευρέθη στην εκδήλωση μνήμης του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων», μετά τη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Βασίλειος.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι δύο έννοιες σχεδόν αλληλένδετες. Η ταυτότητά μας ως έθνος διαμορφώθηκε και από την πίστη του, αλλά και διασώθηκε σε χρόνους δίσεκτους, από αυτήν. Κι αυτό οφείλεται σε σημαντικούς άνδρες που προήλθαν από τους κόλπους της Εκκλησίας όπως ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων, τον οποίο τιμήσαμε σήμερα εδώ στη γενέτειρά του, την ιστορική Τσαριτσάνη Ελασσόνος. Άνδρες που συνδύαζαν δημιουργικά και αρμονικά το εκκλησιαστικό τους λειτούργημα, με το εκπαιδευτικό έργο και την πατριωτική δράση.
Τα παραδείγματα αυτά δεν πρέπει να τα λησμονούμε, ιδιαίτερα σήμερα, την εποχή της παγκοσμιοποίησης και της ανατροπής αξιών και βεβαιοτήτων. Η κιβωτός της Ορθοδοξίας με τις αρχές της Αγάπης και της Φιλαλληλίας, μας βοηθά να περάσουμε μέσα από τα κύματα της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε.
Θα ήθελα, όμως, να κάνω και μια οφειλόμενη αναφορά στους Χριστιανούς που σήμερα υποφέρουν από πολεμικές συγκρούσεις, όπως στην Εγγύς Ανατολή αλλά και σε αυτούς που οι πολιτικές έριδες τους απειλούν με επικίνδυνες αντιπαραθέσεις, όπως στην Ουκρανία και να ευχηθώ να επικρατήσει σύντομα παντού η σωφροσύνη και το πνεύμα της συνεργασίας».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο Δήμαρχος Ελασσόνος κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Ενώ για την προσωπικότητα και τη δράση του Κωνσταντίνου Οικονόμου μίλησε ο εκπαιδευτικός κ. Δ. Χατζηλέλεκας. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...