Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κάθαρση σωμάτων και ψυχής



Αγαπητή Γ.!
Έλαβα το θλιμμένο γράμμα σου και συμφωνώ μαζί σου στο ότι μόνο η ασθένεια κι η θλίψη σε οδήγησαν στην Εκκλησία. Σε αυτό έγκειται το έλεος του θεού για σένα, αφού ο εχθρός που δεν τον ήξερες και δεν τον υποπτευόσουν, κυνήγησε τη ζωή σου. Τα αστεία με τη σκοτεινή δύναμη είναι άσχημα, το κόστος της προσοχής σε αυτά είναι η ζωή του ανθρώπου και η καταστροφή της ψυχής του.
Δεν είναι αυτοί που αφαιρούν τη ζωή, γι’ αυτούς κάτι τέτοιο δεν θα είχε αξία, αλλά μαθαίνουν τον άνθρωπο να δώσει ο ίδιος τέλος στον εαυτό του. Ο εχθρός ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί από σένα, ακόμη δεν πιστεύει ότι έχει χάσει την εξουσία του πάνω σου , ακόμη θα σε παραφυλάει και θα προσπαθεί να σε αποσπάσει από τον Θεό, από την Εκκλησία.
Σου χρειάζεται οπωσδήποτε να εξομολογείσαι, να κάνεις Ευχέλαιο, να μεταλαμβάνεις των Αγίων Μυστηρίων του Χριστού κάθε δύο εβδομάδες κι όχι αραιότερα∙ πάντως θα ήταν καλύτερα κάθε Κυριακή (εκτός βέβαια , από εκείνες τις ημέρες, που λόγω της φύσεως δεν μπορείς να αγγίξεις τα Άγια ) . Από το Άγιο Ευαγγέλιο να διαβάζεις καθημερινά από ένα κεφάλαιο∙ όλα αυτά θα σε βοηθήσουν , ώστε να δέσεις τον εχθρό, που σε έριξε κάτω. Θυμήσου ότι εσύ η ίδια  ήσουν ,που εκούσια πήγες προς τα χάδια τους κι αυτοί σε εξαπάτησαν. Δεν ήξερες τον Θεό.
Να προσεύχεσαι κι ο Κύριος θα σε βοηθήσει. Όταν ο Κύριος μπει στη ζωή σου, θα αναπληρώσει όλες τις απώλειες που βίωσες.
Η ευλογία του Θεού μαζί σου. Θα προσευχόμαστε και για σένα και για τα παιδάκια σου.

Πηγή: «με λεπτότητα
 και αγάπη»
Επιστολές του Γέροντα Ιωάννη
της Μονής των Σπηλαίων {Πσκωφ}

Εκδόσεις «εν πλω»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...