Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Η Ανάσταση του Λαζάρου σε βίντεο‏

Το optiko.net θα μας συνοδεύει στην πορεία μας προς την Ανάσταση αυτή την εβδομάδα καθημερινώς με τις Ευαγγελικές περικοπές που αναγιγνώσκονται στους Ναούς.
Σε αυτό το οδοιπορικό θα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε όλα όσα θα διαδραματιστούν, από το Θαύμα της Αναστάσεως του Λαζάρου, την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, μέχρι και την Ανάσταση του Χριστού.

Η οπτική αναπαράσταση των μορφών αποδίδεται με τον ποιο προχωρημένο κινηματογραφικό τρόπο των 3D στην υψηλότερη ανάλυση των 1080p HD, αλλά με την απλότητα και την σοβαρότητα που απαιτείτε στις βιβλικές μορφές, επιχειρώντας μια πρόσληψη των εικονογραφημένων βυζαντινών μορφών όσο αυτό είναι εφικτό. Η αφαιρετική προοπτική ωθεί τις μορφές όσο το δυνατών εγγύτερα στον θεατή, αποκομμένες από τον ρεαλιστικό χρόνο και συγχρόνως μεταμορφωμένες στον εκκλησιαστικό χρόνο του «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου».
Η γλώσσα που επιλέχτηκε για την αφήγηση είναι η Ελληνική, το καλύτερο και γνησιότερο δείγμα της πρώτης κοινής ελληνιστικής γλώσσας ως η συνέχεια της Αττικής διαλέκτου. Είναι η πρωτότυπη θεόπνευστη γλώσσα του ευαγγελίου.
Στα βίντεο περιγράφεται βήμα - βήμα το Θείο Δράμα, και ο πιστός συμμετέχει οπτικο-ακουστικά - βιωματικά στην ουσιαστική ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ του πριν να ζήσει την χαρμολύπη στον εκκλησιαστικό χρόνο μέσα στον χώρο του ναού. Ο πιστός ζει πραγματικά και ουσιαστικά μέσα στην ενότητα της εκκλησιαστικής κοινότητας αλλά προγεύεται και γεύεται την απέραντη αιωνιότητα την απέραντη χαρά και ευφροσύνη του παραδείσου βλέποντας και ακούγοντας το μοναδικό ιερό βιβλίο του Χριστού, το Άγιο Ευαγγέλιο.
Τα ευαγγέλια της Μεγάλης εβδομάδας αναγιγνώσκονται από τον π. Νικόδημο Καβαρνό στην γλώσσα όπως μας παραδόθηκαν από τους Ιερούς Ευαγγελιστές. Τα ευαγγέλια συνοδεύονται από τους αντίστοιχους βυζαντινούς ύμνους. Ενώ η μουσική ενορχήστρωση, η δημιουργία τρισδιάστατων models, η δημιουργία Καθορισμού Στυλ, σχεδίαση επιφανίων, σχεδίαση των στερεών, η φωτοσκίαση και η απόδοση έγινε από την ομάδα του optiko.net .
Καλή πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση!
www.optiko.net
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...