Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

H Μήλος ανακηρύσσεται Ιερό Νησί

Η Μήλος ανακηρύσσεται ιερό νησί, λόγω της ύπαρξης του μοναδικού πρωτοχριστιανικού μνημείου των Κατακομβών, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου, με σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολης της Σύρου και ο Δήμος Μήλου, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στις 10 π.μ. με ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος», στην οποία θα γίνουν ομιλίες και αναλύσεις από έγκριτους επιστήμονες σχετικά με την ανάδειξη της μεγάλης θρησκευτικής και αρχαιολογικής αξία των Κατακομβών της Μήλου, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης και ενδιαφέροντος, όχι μόνο χιλιάδων προσκυνητών ανά τον κόσμο, αλλά και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Η επίσημη τελετή υποδοχής του Αρχιεπισκόπου θα γίνει στις 7 μ.μ. της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής, παρουσία πολλών Μητροπολιτών, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.
Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου, μετά το πέρας του οποίου θα οργανωθεί πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών φορέων του νησιού.
Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ θα προσφωνήσει τον Μακαριώτατο και από του Άμβωνος, ενώπιον και του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, θα αναγνωσθούν τα Συνοδικά Έγγραφα και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα περί ανακηρύξεως της Μήλου ως ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ.
Ο Μητροπολίτης Σύρου και Μήλου κ. Δωρόθεος Β ́ και ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ευχαριστούν όλους όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθούν
οι λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτού του ιστορικού γεγονότος.
Δείτε φωτογραφίες από τις Κατακόμβες της Μήλου:
mil1

mil2

mil3

mil4


mil5 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...