Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το πρόωρο μωράκι που επέζησε από θαύμα

Δεν θα μπορούσαν να ακούσουν κάτι χειρότερο η Mhari και ο άνδρας της Paul, όταν τα νερά της Mhari έσπασαν στις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης της. Οι γιατροί την ενημέρωσαν την ημέρα εκείνη ότι το μωρό δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει και ότι θα έπρεπε να προετοιμαστεί για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Ωστόσο, αντί να ακολουθήσει τις συμβουλές των γιατρών, η Mhari ήξερε ότι έκαναν λάθος. Το ένιωθε βαθιά στην καρδιά της. Αποφάσισε, λοιπόν, να κρατήσει το μωρό της ζωντανό με κάθε τρόπο, μέχρι να έρθει η ώρα που θα το γεννούσε, παρά τους όποιους κινδύνους. Αυτό που τελικά έγινε ήταν... μαγικό!
Ο Jett Morris γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες, έχοντας επιβιώσει άλλες 5 ολόκληρες εβδομάδες, αφού έσπασαν τα νερά, στην κοιλιά της μητέρας του. Την ημέρα της γέννησής του ζύγιζε μόλις 635 γραμμάρια.
Μετά την γέννησή του ο Jett υπέφερε χρόνια πνευμονοπάθεια και ίκτερο, ενώ είχε δύο τρύπες στην καρδιά.
http://www.mama365.gr/21245/to-prooro-moraki-poy-epezhse-apo-thavma-mia-apistefth.html

Αφού οι πνεύμονες και τα όργανά του αναπτύχθηκαν, ο Jett σύντομα ανάρρωσε από τις ασθένειες. Τελικά, στις 5 Μαρτίου 2014, περίπου 3 εβδομάδες πριν την αρχική ημερομηνία τοκετού, του επιτράπηκε να πάει στο σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι τρύπες στην καρδιά του δεν θα επηρεάσουν την ζωή του στο μέλλον.
Όταν οι γιατροί της συνέστησαν τερματισμό εγκυμοσύνης, η Mhari δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα εγκατέλειπαν τον Jett τόσο εύκολα. «Όταν έσπασαν τα νερά μου, στις 20 εβδομάδες, δεν τον έβλεπαν ακόμα ως παιδί. Τον αποκαλούσαν ένα 'μη βιώσιμο έμβρυο'. Ήταν πολύ ψυχροί και εγώ ήμουν συντετριμμένη».
«Ενώ βρισκόμουν στην αίθουσα πρόωρων τοκετών κανένας γιατρός δεν ήρθε να μου πει ότι είχα και άλλες εναλλακτικές. Οι εξετάσεις μου, όμως, ήταν καλές, το ίδιο και οι υπέρηχοί μου και είχα μόλις μάθει ότι περίμενα αγόρι. Μου ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ ότι θα το έχανα. Ο γιατρός μου είπε: Πρέπει να τερματίσεις την εγκυμοσύνη γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε».
«Καταλαβαίνω ότι οι γιατροί πρέπει πάντα λένε το χειρότερο δυνατό σενάριο και να είναι ωμοί, αλλά δεν είναι όλες οι εγκυμοσύνες ίδιες και οι γιατροί δεν έδωσαν στον Jett την παραμικρή ευκαιρία. Αφού το συζήτησα με τον άνδρα μου και ανακοινώσαμε στον γιατρό ότι δεν θα προχωρούσαμε σε έκτρωση, ο γιατρός απάντησε απλά πως χάναμε τον χρόνο μας. Ζήτησα από τον Paul να φύγουμε άμεσα από το μαιευτήριο.»
Η Mhari καταλήγει ότι χρειάστηκε να ψάξει στο ίντερνετ για τις άλλες εναλλακτικές που είχε και ανησυχεί για τις υπόλοιπες μαμάδες που βρέθηκαν ή θα βρεθούν στην θέση της. «Το αποτέλεσμα για εμάς δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχές, όμως ανησυχώ για άλλες μαμάδες που έκαναν έκτρωση ενώ τα μωρά τους θα μπορούσαν να έχουν επιβιώσει».
Ο Jett αποτελεί ένα μικρό θαύμα. Έναν χρόνο μετά την γέννησή του είναι υγιής και γεμάτος ζωή, χάρη στη μητέρα του που ήξερε ότι ο γιος της είχε απεριόριστη θέληση για ζωή!
Πηγή: DailyMail
- See more at: http://www.mama365.gr/21245/to-prooro-moraki-poy-epezhse-apo-thavma-mia-apistefth.html#sthash.Yyh34h4l.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...