Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου υπό την σκέπη της Εικόνας του Αγίου Φανουρίου. Την Κυριακή ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός.





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΣΕΡΒΙΩΝ  &  ΚΟΖΑΝΗΣ


Κοζάνη, 27 Μαρτίου 2015



Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
υπό την σκέπη της Εικόνας του Αγίου Φανουρίου.
Την Κυριακή ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός.

1.  Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου τελείται σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στους Ιερούς Ναούς. Στον Ιερό Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης η Ακολουθία θα τελεστεί στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ. Παύ­λου.
Υπενθυμίζεται ότι στον Ναό του Αγίου Νικολάου εκτίθεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η Ιερή Εικόνα του Αγίου Φανουρίου, του νεοφανούς Μάρτυρα, του πολιούχου και προστάτη της Ρόδου. Η Εικόνα θα παραμείνει ως την Παρασκευή 3 Απριλίου στον Ναό, όπου καθημερινά τελούνται ιερές Ακολουθίες και μπορούν, όσοι επιθυμούν, να φέρνουν φανουρόπιτες, που θα ευλογούνται στο τέλος των Ακολουθιών.
2.  Ο έκτος (και τελευταίος) Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή Ε΄ Νηστειών (29 Μαρτίου) στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης στις 6.30μ.μ., χοροστατούν­τος του Σε­βα­σμι­ω­τά­του κ. Παύ­λου. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικάνορας Παπανικολάου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας στον Σπαρμό Ολύμπου. Το θέμα της ομιλίας θα είναι: «Για να μην πάει η νηστεία μας χαμένη».




Από την Ιερά Μητρόπολη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...