Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Κόρινθος: Στην Σχολή Γονέων ο κορίνθιος θεολόγος - φιλόλογος κ. Δημήτριος Ράπανος

Κόρινθος: Στην Σχολή Γονέων ο κορίνθιος θεολόγος - φιλόλογος κ. Δημήτριος Ράπανος

Άλλη μία συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, ώρα 18:00’ στην «Κροκίδειο Αίθουσα»

Ομιλητής θα είναι ο συνταξιούχος Καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (Α.Ε.Σ.Α) και Κορίνθιος στην καταγωγή κ. Δημήτριος Ράπανος με θέμα: «Εορτή Εθνικής Παλιγγενεσίας».

Ένεκα της επικείμενης Εθνικής Εορτής η συνάντηση αυτή θα είναι αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου και τον διττό χαρακτήρα της Επετείου της Παλιγγενεσίας, δηλαδή στον Εκκλησιαστικό, καθότι αυτήν την ημέρα η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που είναι «της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον» και στον Εθνικό, αφού η Πατρίδα μας εορτάζει το ξεκίνημα της Επαναστάσεως εναντίον του Τουρκικού ζυγού.

Ο κ. Ράπανος με τις επιστημονικές γνώσεις του, την πολυετή του πείρα στην εκπαίδευση των Κληρικών και στην προετοιμασία τους, ως μελλοντικών Εκκλησιαστικών ποιμένων, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για την ανάλυση του μηνύματος και της σημασίας της μεγάλης αυτής διπλής Εορτής.

Της εισηγήσεως του ικανού ομιλητού, θα επακολουθήσει συζήτηση, που θα περιλαμβάνει απόψεις και τυχόν απορίες του ακροατηρίου καθώς και σύντομη τοποθέτηση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος  θα συντονίσει, όπως πάντα, τον διάλογο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...