Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η νηστεία ως αποτοξίνωση του οργανισμού

Ανεξάρτητα από το εάν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τις επιταγές της θρησκευτικής παράδοσης, η νηστεία της σαρακοστής μπορεί να αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση του οργανισμού, με σημαντικά οφέλη για όποιον επιλέξει να την ακολουθήσει.
Το μεγάλο διατροφικό πλεονέκτημα της νηστείας είναι η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών. Έτσι, ενώ η συνιστώμενη ποσότητα φυτικών ινών είναι τα 25-30 γραμ. την ημέρα, στη νηστεία λόγω της αυξημένης κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και οσπρίων η ποσότητα φτάνει τα 30-42 γραμ. την ημέρα. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι φυτικές ίνες μειώνουν τα επίπεδα λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και προφυλάσσουν από ορισμένες μορφές καρκίνου.
Επίσης, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά και το ελαιόλαδο θωρακίζουν τον οργανισμό με καροτίνες και φλαβονοειδή, που προστατεύουν από το διαβήτη, και βιταμίνες που προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση και τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σημειώνεται τέλος, ότι η κατανάλωση κορεσμένου λίπους που συναντάται σε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα και θεωρείται πλέον ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνεται σημαντικά κατά τη νηστεία. 

 http://www.isotimos.com/3042/i-nistia-os-apotoxinosi-tou-organismou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...