Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η κρίση κάνει τους νέους Ελληνες παπάδες -Αυξήθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον Πηγή: Η κρίση κάνει τους νέους Ελληνες παπάδες -Αυξήθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον |

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει στρέψει πολλούς προς την εκκλησία, με νεαρούς Ελληνες να αποφασίζουν να γίνουν παπάδες.
«Απαιτείται αφοσίωση. Είναι απόφαση ζωής να γίνεις ιερέας. Δεν σε παίρνει να γυρίσεις πίσω», δηλώνει στην «Καθημερινή» ο 34χρονος Νικόλαος Σαμόλης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας, εργάζεται στο χώρο εστίασης σε νοσοκομείο της και τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να γίνει ιερέας.
Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έχει υπερτριπλασιαστεί μέσα σε μία τριετία αναφέρει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατέρας Συμεών Βολιώτης.
Οι τέσσερις εκκλησιαστικές ακαδημίες της Ελλάδας είναι φυτώρια για τους μελλοντικούς ιερείς, όμως η φοίτηση σε αυτές δεν είναι προϋπόθεση. Ιερείς μπορούν να γίνουν όλοι οι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Απαιτείται περίοδος γνωριμίας και δοκιμασίας του υποψήφιου και συμμαρτυρία- πρόταση του πνευματικού που επιλέγει ο ίδιος.
Η προετοιμασία μπορεί να γίνει στο εργαστήριο της Αρχιεπισκοπής, όπου η φοίτηση είναι τριετής, δωρεάν και οι μαθητευόμενοι κάνουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, αλλά και άσκηση σε χώρους όπως συσσίτια, νοσοκομεία και φυλακές. Ανάλογα σεμινάρια γίνονται σε μητροπόλεις ανά τη χώρα.
Πολλοί, όμως, εργάζονται ιδιωτικό τομέα γιατί διορισμοί ιερέων δεν γίνονται παρότι υπάρχουν περίπου 500 εφημεριακές θέσεις κενές σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχουν περίπου 10.000 κληρικοί. Μάλιστα πολλοί χειροτονημένοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. 

http://www.iefimerida.gr/news/198735/i-krisi-kanei-toys-neoys-ellines-papades-ayxithike-katakoryfa-endiaferon#ixzz3VmIw8NzC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...