Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ομιλία π. Δανιήλ Αεράκη

Καταιγιστικός ο λόγος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Αεράκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δ΄ Κυριακή Νηστείων - Οσίου Ιωάννου συγγραφέα της Κλίμακος (22 Μαρτίου 2015), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, μετά την τέλεση της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Οι πολυάριθμοι ακροατές της συναρπαστικής ομιλίας τού π. Δανιήλ, καθηλώθηκαν από τη δυναμική και την ευθύτητα του πολυγραφότατου ιεροκήρυκα.
Θέμα της ομιλίας: "το πριν και το μετά της Μετάνοιας".
Η σημασία της προετοιμασίας για τη Μετάνοια, η αποφασιστικότητα για την ριζική μεταβολή της ζωής μας και η πρακτική της επανόρθωσης των σφαλμάτων υπήρξαν κεντρικές σκέψεις του ομιλητή. Μέσα από αναφορές και αναλύσεις του κηρύγματος του Ιησού Χριστού για τη μετάνοια, δόθηκε ξεκάθαρη εικόνα για την ανακαίνιση της ψυχής και την αναγέννηση του συνολικού ανθρώπου που επιτυγχάνεται με το μυστήριο της μετάνοιας.
Οι πιστοί που παρακολούθησαν την ομιλία ενθουσιάστηκαν από την παρουσία και τον λόγο του π. Δανιήλ και ωφελήθηκαν ουσιαστικά, αποκομίζοντας γνώσεις και παραδείγματα εφαρμογής της διδασκαλίας του Ευαγγελίου για τη μετάνοια.

Σας αποστέλλουμε φωτογραφίες από την ομιλία.

Με εκτίμηση και ευχές

π. Ιωσήφ Ταγαράκης

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
Αχιλλέως 30, 175 62 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
τηλ. 210 98 12 234, Φαξ 210 98 43 468






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...