Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ομιλία Δ' Κυριακή Νηστειών π.Δανιήλ Αεράκη

Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης:
«Το πριν και το μετά της Μετάνοιας».
Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, μνήμη του Οσίου Ιωάννου, του συγγραφέα της Κλίμακος. Του μεγάλου αυτού Οσίου που μέσα από την «Κλίμακα», το θεμελιώδες αυτό κείμενο πνευματικής καθοδήγησης, μας γαλουχεί στον τρόπο της πνευματικής ανόδου. Προσκεκλημένος ομιλητής στο ναό μας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και Ιδρυτής του Συλλόγου Ιεραποστολής «Ιωάννης ο Βαπτιστής».
Ο πολυγραφότατος Ιεροκήρυκας, προσεγγίζει το γεγονός της μετάνοιας με τρόπο συστηματικό. Επισημαίνει την πορεία της ανθρώπινης ψυχής προς το ζωογόνο αυτό μυστήριο. Εντοπίζει τα εμπόδια, αναδεικνύει τις ευλογημένες αφορμές, τις ενέργειες του Θεού που μας ελκύουν στο ιερό μυστήριο της αγάπης. Ο π. Δανιήλ περιγράφει και την επόμενη ημέρα της μετάνοιας. Επισημαίνει τους πολύτιμους καρπούς, το φωτισμό της διάνοιας, την καθαρότητα της σκέψης, την ειρήνευση της ψυχής, την ευθύτητα των προθέσεων, της ενίσχυση της αποφασιστικότητας, την προφύλαξη από κινδύνους και κακοτοπιές.
Ο πολύπειρος Πνευματικός πατέρας και χαρισματικός Ιεροκήρυκας, μάς εμπνέει και μάς προτρέπει να δοκιμάσουμε με πληρότητα το μέγα μυστήριο της μετάνοιας, προσέχοντας τόσο αυτά που προηγούνται, όσο και εκείνα που έπονται.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών – Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος (22 Μαρτίου), μετά την ιερά ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Ώρα έναρξης Κατανυκτικού Εσπερινού: 5.15 μ.μ.
Ευχόμαστε ο Κύριος να ενισχύει τον προσωπικό μας πνευματικό αγώνα.
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr - Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...