Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αντίστασι της Αγάπης» για την διακονία της Εκκλησίας κατά την Κατοχή


Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η    Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΣΕΡΒΙΩΝ  &  ΚΟΖΑΝΗΣ



Κοζάνη, 16 Μαρτίου 2015
 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Αντίστασι της Αγάπης»

για την διακονία της Εκκλησίας κατά την Κατοχή



Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αντίστασι της Αγάπης» του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Γ. Μύρου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κοζάνης.
Πρόκειται για την 3η επαυξημένη έκδοση του βιβλίου, το οποίο αναδεικνύει την αντίσταση και την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, του κλήρου και του λαού της, στα εξαιρετικά δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής με έμφαση στη διακονία του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Καντιώτη, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και μετέπειτα Μητροπολίτη Φλωρίνης.
Τα γεγονότα που παρουσιάζονται δίνουν από μόνα τους μία ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους, που, ενώ ασχολούνται επίμονα με την αντίσταση της περιόδου 1941-1944, αποσιωπούν προκλητικά την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κλήρου της. Τα ιστορικά γεγονότα μαρτυρούν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε αντιστέκεται, αλλά πάντοτε από αγάπη και με αγάπη.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητς του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για την εκκλησιαστική αντίσταση στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, ενώ ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Προϊστάμενος της Αδελφότητος για την διακονία των φυλακισμένων «Οσία Ξένη», θα αναφερθεί στην προσφορά του π. Αυγουστίνου Καντιώτη στα χρόνια της Κατοχής.
Θα ακουσθεί, επίσης, και ηχητικό απόσπασμα από ομιλία του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αυγουστίνου.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος.




Από την Ιερά Μητρόπολη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...