Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Μια εναλλακτική σελίδα για την ομοφυλοφιλία

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Χαίρετε!

Επικοινωνούμε μαζί σας, για να σας γνωρίσουμε την ύπαρξη του καινούργιου ιστοτόπου μας Omofylofilia.gr. Πρόκειται για μία ατελή προσωπική προσπάθεια να μιλήσουμε για μία κατηγορία προσώπων, που, ενώ επιθυμούν να ζήσουν εν Χριστώ μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, φέρουν το μεγάλο σταυρό της ομοφυλοφιλίας.

Η στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία είναι ξεκάθαρη και συνοψίζεται στους λόγους του Αποστόλου Παύλου: «Μην πλανάσθε… Οι άντρες που κοιμούνται με άντρες… δε θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού. Και τέτοιοι ήσασταν κάποιοι από εσάς. Αλλά καθαριστήκατε, αλλά αγιασθήκατε, αλλά δικαιωθήκατε στο όνομα του Κυρίου Ιησού και με το Πνεύμα του Θεού μας» (Α΄ Προς Κορινθίους 6:9-11).

Γνωρίζοντας το θανάσιμο κίνδυνο που αποτελούν για την ψυχή οι ομοφυλοφιλικές πράξεις, αλλά ομολογώντας και το άπειρο έλεος του Θεού που μπορεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο, αποφασίσαμε με την ευλογία του πνευματικού μας να δημιουργήσουμε ένα μικρό ιστολόγιο, όπου θα μιλάμε ακριβώς για αυτό: την υπέρβαση της ομοφυλοφιλίας μέσα από μία αγία ασκητική ζωή εν Χριστώ Ιησού.

Δυστυχώς, η ποιμαντική της Εκκλησίας μας προς τους ομοφυλόφιλους (όπως άλλωστε και προς τους ετεροφυλόφιλους) είναι ελάχιστα γνωστή. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε και εμείς, ως μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, να δώσουμε τη μαρτυρία μας για τη σώζουσα εναλλακτική επιλογή, που υπάρχει για τους ομοφυλόφιλους και ακούει στο όνομα Ιησούς Χριστός. Γράφοντας σχετικά κείμενα, σταχυολογώντας Ορθόδοξα άρθρα ποιμαντικής, αλλά και προσαρμόζοντας στο Ορθόδοξο πνεύμα αντίστοιχα κείμενα ξένων ομολογιών, επιθυμούμε να δώσουμε στους ομοφυλόφιλους αδελφούς μας την ελπίδα μιας νέας ζωής.

Αναγνωρίζουμε ότι η προσπάθειά μας έχει πολλές ελλείψεις και αδυναμίες. Ωστόσο, είναι αυτή τη στιγμή η μόνη οργανωμένη Ορθόδοξη διαδικτυακή προσπάθεια επανευαγγελισμού των ομοφυλοφίλων στο ελληνικό διαδίκτυο. Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε τις προσευχές σας ώστε να μετανοούμε και με τη θεία βοήθεια να κηρύττουμε το έλεος και να μην κρύπτουμε την ευεργεσία της σωστικής δύναμης του Τριαδικού Θεού μας.

Αντιλαμβάνεστε ότι ελπίδα να διαφημιστούμε στην Google ή στα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν υπάρχει. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και σας ζητούμε, στο βαθμό που το κρίνετε σύμφωνο με τους σκοπούς του ιστοτόπου σας, να προσθέστε ένα μικρό σύνδεσμο προς το Omofylofilia.gr και να συμβάλετε έτσι κι εσείς στην προσπάθεια να σωθούν κάποιοι πονεμένοι αδελφοί μας.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση.

Για το Omofylofilia.gr
Ιωάννης Δ.

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Καλή φώτιση να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι βαθια θλι
    μενοι και δυστηχισμενοι.Δεν ειναι επιλογη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...