Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ


Για την αξία του εθελοντισμού και της συνεργασίας με σκοπό το κοινό καλό μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την έναρξη ενημερωτικής ημερίδας με θέμα την παρουσίαση του έργου...
«Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Οργάνωσης του Εθελοντισμού και Συντονισμού του Προνοιακού Έργου της Εκκλησίας».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο στόχο της Εκκλησίας που είναι, όπως τόνισε, «να ξεκουράζει τον άνθρωπο με την επικοινωνία με τον Θεό και να του προσφέρει ό,τι μπορεί, ώστε να ζήσει όσο το δυνατόν πιο όμορφα», ενώ σχετικά με το έργο είπε πως «όλα τα τεχνικά επιτεύγματα είναι σπουδαία όταν τα χρησιμοποιούμε για τους ανθρώπους, για την πρόοδο».
Μίλησε για την συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία για την επίτευξή του και επεσήμανε πως «είναι απαραίτητο σε αυτήν την δύσκολη εποχή για την χώρα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να βοηθά τον άλλο, για να προχωρούμε».
Τέλος, σημείωσε πως «Δεν έχουμε εγκλωβιστεί στον εαυτό μας. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με το δήμο, την Περιφέρεια, τους συλλόγους και τους φορείς με μόνο σκοπό την αγάπη προς τον άνθρωπο».
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η Ανάπτυξη μιας Διαδικτυακής Πλατφόρμας Οργάνωσης του Εθελοντισμού και Συντονισμού του Προνοιακού Έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με στόχο την παροχή αυτοματοποιημένων υπηρεσιών προς εθελοντές, χορηγούς, δωρητές και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης, της Εκκλησίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας, των δήμων και όλων των φορέων της διαχειριστικής αρχής και την Παρασκευή θα παρουσιαστεί ένα ακόμη καινούργιο πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...