Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Σεβασμός προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του


Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Σεβασμός στους ομοφυλόφιλους
Διαφορετική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους σε σχέση με άλλους μητροπολίτες, κρατά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. 
"Οι ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει και γι’ αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή, και όχι η βία και η απόρριψη. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστός αντιμετώπισε την αμαρτωλή γυναίκα της Ευαγγελικής περικοπής, χαρακτηρίστηκε από το λόγο Του, «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός ο κανόνας αποτελεί τη διοικούσα γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να συμπεριφερόμεθα προς κάθε άνθρωπο και συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από την ετερότητα ή τη διαφορετικότητά του", τονίζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα tharrosnews.gr.
"Η Εκκλησία δεν απορρίπτει τα πρόσωπα, αλλά τα σέβεται στο πλαίσιο των ελεύθερων επιλογών και των δικαιωμάτων τους. Εκείνο που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Εκκλησία είναι την κάθε μορφή συμφώνου η οποία αμαυρώνει το μυστηριακό χαρακτήρα του Γάμου και αλλοιώνει λειτουργικά το θεσμό της οικογένειας" προσθέτει αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης.

 http://www.enikos.gr/society/361546,Mhtropoliths-Messhnias-Sevasmos-stoys-omofylofiloys.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...