Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ιερώνυμος: Έκκληση να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους

Πρωτοβουλίες της Ιεράς Συνόδου


Ιερώνυμος: Έκκληση να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους
Αθήνα
Εκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία απευθύνουν με ανακοίνωσή τους ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται, η Εκκλησία θα συνεχίζει να πράττει το καθήκον της στηρίζοντας τους πρόσφυγες σημειώνοντας όμως ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «παρακολουθούσα με θλίψη τα ατελείωτα καραβάνια προσφύγων, τα οποία κατακλύζουν τη μικρή μας χώρα, επιθυμεί να απευθύνει έκκληση σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ώστε αφ' ενός μεν να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, να πάψουν οι άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις εστίες τους, αλλά και να υποστηριχθούν οι ήδη πρόσφυγες στην ανακούφιση του πόνου τους».
Την έκκλησή της αυτή η Ιερά Σύνοδος την συγκεκριμενοποιεί με σαφείς επιστολές προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και Αρχηγούς Εκκλησιών ώστε «από κοινού άνθρωποι με αρμοδιότητα αλλά και κοινωνική επιρροή, να εργασθούν για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος που δημιουργήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακόμη δηλώνεται ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος θέλει υπευθύνως να καταθέσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Το έπραξε συνειδητά σε όλη τη δισχιλιετή πορεία της, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει όσο οι περιορισμένοι πόροι της και η μεγάλη καρδιά του λαού μας το επιτρέπουν».
Δηλώνει, όμως, ότι «κατανοούσα τη σχετική θέση της Ελληνικής Πολιτείας, θεωρεί πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, πρώτιστα με την επανεξέταση των αποφάσεων για φράκτες αλλά και με ουσιαστικές προσπάθειες για ανάσχεση των προσφυγικών ροών».

Μαρία Αντωνιάδου
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...