Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

«Παραμύθι χωρίς όνομα».




Κοζάνη, 2 Μαρτίου 2016
 


Το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα σε ταινία


Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων & Κοζάνης σας προτρέπει να παρακολουθήσετε την προβολή της ταινίας "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ", μία παραγωγή του Πνευματικού Κέντρου "Ο Άγιος Φώτιος" της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η ταινία αποτελεί μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα και προβάλλει τις αξίες της πίστης, της φιλοπατρίας και της συλλογικής δράσης.
Παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο με επιτυχία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην Κοζάνη θα προβληθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρα 7.00 μ.μ. στον κινηματογράφο "ΟΛΥΜΠΙΟΝ".

Λίγα λόγια για την Ταινία: «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ». Η ανάσταση ενός ρημαγμένου Βασιλείου με όπλο το φιλότιμο!
Στο ευλογημένο Βασίλειο του Συνετού του Α΄ έρχεται η κατάρρευση!... Ο οκνηρός Βασιλιάς κοιμάται, ο πονηρός Αρχικαγκελλάριος ʺαλωνίζειʺ, ο θρασύδειλος Δικαστής θα φτάσει μέχρι τα άκρα, ο λαός ένοχα αδρανεί!...  Το κακό φαίνεται να κυριαρχεί· το καλό όμως προχωρεί μυστικά και αθόρυβα!...
 Έτσι, ενώ οι διαπλεκόμενοι κινούνται στα σκοτεινά συσσωρεύοντας άπληστα πλούτη στο θησαυροφυλάκιό τους, κάποιος άλλος καιροφυλακτεί και συσσωρεύει όχι για τον εαυτό του! Οι κακοί δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ!...
 Εν τω μεταξύ ο γείτονας θείος Βασιλιάς επιβουλεύεται, προσβάλλει και επιτίθεται...
 Το πικραμένο Βασιλόπουλο αίρεται στο ύψος των στιγμών· με την ευαισθησία του, με την προσήλωση στην αλήθεια και το Δίκαιο, με πίστη στον Θεό, και με την ανεκτίμητη βοήθεια και συμπαράσταση της αδελφής του Ειρηνούλας, θα κατορθώσει να ξυπνήσει το φιλότιμο του λαού!...
 Την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του συναρπαστικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο ʺΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣʺ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.
 Σκηνοθεσία: Κώστας Καλπατζίδης, σενάριο: Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, Μουσική: Διομήδης Βλαχόπουλος, Κοστούμια: Αναστασία Κατέλη, Ελένη Μιχαηλίδου, Bοηθός σκηνοθέτου: Καλλιόπη Βαφειάδου.
Διαρκεί 2 ώρες και συμμετέχουν 60 ερασιτέχνες ηθοποιοί και 125 κομπάρσοι.
Μετά το λαμπρό ξεκίνημα στην Κατερίνη ακολούθησαν με επιτυχία: Θεσσαλονίκη και Σέρρες - όπου θα ξαναπροβληθεί προσεχώς! - Βέροια, Κομοτηνή και τώρα Κοζάνη.
Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στον κιν/φο "ΟΛΥΜΠΙΟΝ", με πολύ προσιτό εισιτήριο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...