Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός: «Δίδαξον ημάς Προσεύχεσθαι».




Δ΄ Κυριακή των νηστειών, μνήμη του Οσίου Ιωάννου, του συγγραφέα της Κλίμακος. Του μεγάλου αυτού Οσίου που μέσα από την «Κλίμακα», το θεμελιώδες αυτό κείμενο πνευματικής καθοδήγησης, μας γαλουχεί στον τρόπο της πνευματικής ανόδου. Προσκεκλημένος ομιλητής στο ναό μας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού.
Ο πασίγνωστος από την ενδελεχή μελέτη της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης Ιερομόναχος, προσεγγίζει το θέμα της Προσευχής μέσα από το ιερό κείμενο της Αγίας Γραφής. Επισημαίνει την αφετηρία της προσευχής, ως μέσο επικοινωνίας με το Θεό. Τεκμηριώνει την ανάγκη της συστηματικής καλλιέργειας της Προσευχής για την πνευματική ζωή του Χριστιανού. Τονίζει τη μεγάλη αξία της, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τον αψευδή Λόγο του Ευαγγελίου.
Ο πεπειρεμένος Ιερομόναχος και Ιεροκήρυκας μάς εμπνέει και μάς προτρέπει ν΄ακολουθήσουμε το δρόμο της Προσευχής και να ασκηθούμε προσευχόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών – Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος (10 Απριλίου), μετά την ιερά ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Ώρα έναρξης Κατανυκτικού Εσπερινού: 6.00 μ.μ.
Ευχόμαστε ο Κύριος να ενισχύει τον προσωπικό μας πνευματικό αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr - Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο, Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...