Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Θεία Λειτουργία-Άγιος Γέωργιος Κρεμαστός- Σέρβια -11-6-2016- (Φωτο βίντεο)


Η πρωινή αύρα δρόσισε τους πιστούς που ανηφόρισαν στο λόφο του Κάστρου των Σερβίων ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στο Άγιο Γεώργιο τον Κρεμαστό.
 Μετά από πολλές δεκαετίας αλειτούργητη ήρθε η μέρα σήμερα όπου  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην σηλαιοεκκλησία του Αι Γιώργη του Κρεμαστού , όπως την αναφέρουν εδώ οι κάτοικοι.
Το μονοπάτι ανηφορικό αλλά με σήμανση και συρματόσχοινα στα επικίνδυνα σημεία. Οι πιστοί πολλοί.
Την μέρα τίμησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης Πατέρας Χριστοφόρος συλλειτουργώντας με τον Πατέρα Κωνσταντίνο.
Η ατμοσφαίρα κατανυκτική με την ψαλμωδία του καλλίφωνου ψάλτη Ανδρέα Καραγιαννίδη που αντηχούσε στο ρέμα ανάμεσα στους απόκρημνους βράχους.
 Ο τρίμετρος σταυρός δέσποζε στην  κορυφή του βράχου και  έδινε το στίγμα. Ο Γιώργος , ο Δημήτρης και ο Χρήστος σκαρφάλωσαν στα επικίνδυνα   βράχια για  να τον στερεώσουν.
Η στενότητα και η δυσκολία του χώρου  εξαλειφόταν από την ευρυχωρία της καρδιάς που ένοιωθε τη Θεία Παρουσία από την ιερότητα του χώρου και την ενθύμηση της  ασκητικότητας  των ερημιτών που αγίασαν  ανά τους αιώνες μέσα στις οπές της γης.
Κάτι από Άγιο Όρος θύμισε σε κάποιους,  σε άλλους διήγημα του Παπαδιαμάντη.
Ακολούθησε καφές και κεράσματα και η ευχή στα χείλη όλων  "και του χρόνου".











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...