Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Γιατί η NASA (δεν) άλλαξε τα ζώδια

Δίνει απαντήσεις σε όσους πανικοβλήθηκαν από την είδηση ότι άλλαξαν οι ημερομηνίες των ζωδίων με την προσθήκη του «Οφιούχου»

Άγχος, σύγχυση και πανικός κυρίευσε όσους διαβάζουν καθημερινά τις προβλέψεις για το ζώδιό τους και λαμβάνουν αποφάσεις ζωής με βάση αυτές. Η είδηση ότι η NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σχετικά με 3.000 χρόνια πίσω» και «επειδή ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί», υπενθυμίζοντας ότι στον αρχικό κύκλο υπήρχαν 13 αστερισμοί και όχι 12, τα έκανα όλα άνω-κάτω.

Στη λίστα προστέθηκε κι άλλο ένα ξεχασμένο ζώδιο, ο Οφιούχος, τον οποίο είχαν αφήσει εκτός οι Βαβυλώνιοι πριν από χιλιάδες χρόνια και έτσι οι ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο, μαζί με τον Οφιούχο διαμορφώθηκαν ως εξής:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου

Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου -  11 Μαρτίου

Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου

Κριός : 19 Απριλίου -  13 Μαΐου

Ταύρος : 14 Μαΐου -  21 Ιουνίου

Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου

Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου

Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου

Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου

Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου

Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου

Τοξότης : 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου

Αμέσως μετά την δημοσίευση των ημερομηνιών, πολλοί χρήστες του διαδικτύου έπαθαν κρίση ταυτότητας, καθώς αναρωτιούνταν τι ζώδιο είναι πλέον.

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα που ανάρτησε στο blog της η NASA, για να εξηγήσει (σε μικρά παιδιά) ότι η αστρονομία δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία. «Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας», έγραψε χαρακτηριστικά η NASA στο http://spaceplace.nasa.gov/starfinder2/en/.




«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο.

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...