Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Yποδοχή τμήματος του Ιερού Καλάμου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τμήματος της Τιμίας Εσθήτος της Κυρίας Θεοτόκου



ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου ε.ε. και ώρα 6.00 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια (οδ. Στρατηγού Καλλάρη 57), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή, από την παλαίφατο και ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, ιερών κειμηλίων πού συνδέονται με την ζωή του Χριστού και της Παναγίας μας, δηλαδή η θαυματουργή εικόνα του Νυμφίου Χριστού με ενσωματωμένο τμήμα από τον Τίμιο Κάλαμο του Κυρίου και η ιερά λειψανοθήκη που περιέχει τμήμα από την Τιμία Εσθήτα (ένδυμα) της Παναγίας μας, τα οποία θα παραμείνουν έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου καί ώρα 10.00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ενώ την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Λυκούργο Μαρκούδη, Διευθυντή Προγράμματος του Ρa/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας, με θέμα: «Εμπειρίες από την Αγία Γη». Κατά το διάστημα από 24 έως 30 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.
Αποτελεί, αφ’ ενός εξαιρετική τιμή για τον ευσεβή λαό των Αθηνών η έλευση αυτών των ιερών σεβασμάτων, τα οποία για πρώτη φορά εξέρχονται από την Σαντορίνη, αφ’ ετέρου ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι με πίστη, ζητώντας από τον Χριστό και την Κυρία Θεοτόκο να ευλογούν όλους μας.

Εκ του Ιερού Ναού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...