Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κοζάνης Παύλος: ''Το γένος μας το επιβουλεύονται διαχρονικά οι ισχυροί της γης''

Kozanis paulos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η εορτή του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλης της Κοζάνης.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμων, Καστορίας Σεραφείμ, Φλωρίνης Θεόκλητος, Εδέσσης Ιωήλ, Μεσηνίας Χρυσόστομος, Κίτρους Γεώργιος και Γρεβενών Δαβίδ.
Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πληθος πιστών και τις αρχές του τόπου, οι οποίοι θέλησαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο με την παρουσία τους.
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο να προεξάρχει των λατρευτικών ακολουθιών τονίζοντας ότι "με την παρουσία και τον λόγο του δίδει ελπίδα στον λαό μας, αλλά και νόημα σε αυτό που πρέπει να είναι διαχρονικά ο έλληνας, το έθνος μας και το γένος μας."
Επίσης ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς ξεχωριστά, τις αρχές του τόπου αλλά και τον ευλογημένο λαό του Θεού.
"Μην φοβάστε -Ει ο Θεός μεθ' ημών ουδείς καθ' υμών- το γένος μας ταλαιπωρείτε διαχρονικά, το επιβουλεύονται διαχρονικά και οι ισχυροί της γης, όμως μένει σε πείσμα του διαβόλου και των εργαλείων του. Όλο μας αποδεκατίζουν, όλο μας σφάζουν, έλεγε ο Μακρυγιάννης ο μεγάλος εκείνος Στρατηγός του 1821, αλλά ο Θεός αφήνει λίγους για να γινόμαστε πολλοί και να δίνουμε πολύ σοφό, πνευματικό και επιστημονικό σε όλο τον κόσμο" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου (μέσω των οδών: Ξενοφώντος Τριανταφυλλίδη (ΟΤΕ), Παύλου Μελά, Κεντρικής Πλατείας, Ειρήνης, Πλατείας Ελευθερίας, Παύλου Χαρίση και δια της οδ. Ξενοφ. Τριανταφυλλίδη επιστροφή στον Ιερό Ναό).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...