Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ Εκδήλωση από την ομάδα φοιτητριών και επιστημόνων του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης




       Με πολύ ζήλο και μεγάλη συγκίνηση μετείχα στον εορτασμό της ομάδος φοιτητριών και επιστημόνων που έγινε στον Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης,την Κυριακή 5-2-2017  με θέμα : «ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ».
       Η εκδήλωση έγινε υπό την εποπτείαν της αξιολόγου θεολόγου και πρεσβυτέρας κ.Σοφίας Αττάρτ,η οποία είναι μια δημιουργική και λόγια. Η ευαισθησία της έκδηλη, έχει εμμονή εις την αλήθεια η οποία ελευθερώνει και σώζει.Την διακρίνει απλότητα και ταπείνωση, απαύγασμα χάριτος σε καιρούς που απειλούν το πνεύμα και το ήθος σε πανανθρώπινο επίπεδο.
       Η μεγαλωσύνη της κρίνεται από τα χαρίσματα με τα οποία την προίκισε ο Θεός ως εκλεκτή Του. Είναι άνθρωπος προικισμένη με τα χαρίσματα της αδιατάρακτης υπομονής, της αταλέντευτης σταθερότητας, της καρτερίας και της ελπίδας, αλλά κυρίως της προσευχής και της εσωτερικής περισκέψεως. Καλλιεργεί το Ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος.
        Η εκδήλωση ήταν γεμάτη από ψυχική ανάταση και μυσταγωγία!!
        Οι φοιτήτριες και οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στους θησαυρούς του 20ου αιώνα όπως ο Άγιος Παίσιος, ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς, ο Άγιος Πορφύριος, η γερόντισσα Γαβριηλία αλλά και πλήθος άλλων προσοπικοτήτων που άφησαν ολοζώντανα τα χνάρια τους στο πέρασμα τους. Mεταξύ των άλλων έγινε αναφορά   στην ίδρυση και προσφορά των ορθοδόξων αδελφοτήτων «Ζωή» και «Σωτήρ» οι οποίες είναι οάσεις πνευματικές.
        Επίσης οι φοιτήτριες και επιστήμονες αναφέρθηκαν στα διαμάντια του 20ου αιώνα με προβολή βίντεο ,απαγγελία ποιημάτων, ιερών ψαλμών κα με θεατρική παράσταση. Η κωμική παράσταση είχε τίτλο : «Το κινητό τηλέφωνο», εμπνευσμένο από τη ζωή του 1990.
        Θα πρέπει ν’αναφερθώ στον εφημέριο του Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης, τον Αιδεσιμολογιώτατον π.Αθανάσιον Αττάρτ, ο οποίος είναι  γεμάτος δύναμη και θέληση να συνεχίσει ιερό αγώνα,για τη σωτηρία του ποιμνίου του. Η παρουσία του μία παραμυθία,ο λόγος του ανασασμός λυτρωτικός.
        Εύχομαι να ευλογήση ο Κύριος τη ζωή του, προς το συμφέρον του χριστεπώνυμου πληρώματος και την δόξαν του Θεού και Σωτήρος ημών Χριστού. Ο λόγος του πατρός Αθανασίου Αττάρτ έχει πάντοτε χαρακτήρα ομολογιακό. Οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός που τον ακούει διαπιστώνει  από την πρώτη στιγμή, ότι η πίστις του προς τον Κύριον είναι αραγγής και ακαινοτόμητη .
         Την εκδήλωση έκλεισε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού π.Ιάκωβος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο οποίος με την ομιλία του ετόνισε,ότι τα διαμάντια του 20ου αιώνα, προσέφεραν τον άρτον της ζωής στην ανθρωπότητα και έρριξαν φως στο σκοτάδι.Μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος π.Ιερωνύμου Β΄. Η Χρυσοσπηλαιώτισσα να ευλογεί και να φωτίζει το διάβα της ζωής των επιστημόνων και των φοιτητριών που συμμετείχαν σ’αυτή την υπέροχη εκδήλωση!
          Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου.Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης ας είναι «Κιβωτός Σωτηρίας» για τους προσκυνητές Του.

Ευαγγελία Γιαιτζή-Σπυριδάκη
Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...