Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Δ΄ Κυριακή Νηστειών – Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος. Κατανυκτικός Εσπερινός και Ομιλία, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Αεράκη, με θέμα: «Οι ευσεβείς διώκονται»


           


Με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, ο κατανυκτικός Εσπερινός. Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας, πλήθος πιστών είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία του διαπρύσιου ιεροκήρυκα, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ Αεράκη, με θέμα:
«Οι ευσεβείς διώκονται»
Ο ομιλητής, ο οποίος είναι γνωστός για το πολυσχιδές ιεραποστολικό και κηρυκτικό του έργο (Ιδρυτής και πνευματικός του Ιεραποστολικού συλλόγου «Ιωάννης ο Βαπτιστής»), αλλά και από τα πολλά και ιδιαίτερα αξιόλογα συγγράμματά του, καθήλωσε κυριολεκτικά με το λόγο του και ενέπνευσε με τις παραινέσεις του.
Αναφέρθηκε στα αναμενόμενα εμπόδια της ζωής των πιστών, από μια μοντέρνα κοινωνία αντίθετη σε κάθε γνήσια πνευματική προσπάθεια και στην επιχειρούμενη αποθρησκειοποίηση της ζωής μας.

Επικέντρωσε την ομιλία του στον στίχο του Απ. Παύλου: "Πάντες οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού, διωχθήσονται". Για να αποκτήσουμε εμείς σήμερα
το χάρισμα του μαρτυρίου, χρειάζεται προσευχή, θάρρος και ελπίδα για το μαρτύριο. Ελπίδα όχι απατηλή. Ενυπόστατη, η οποία είναι  ο Χριστός.

Ευχήθηκε τέλος να βρίσκουμε στήριγμα στη μελέτη της Αγίας Γραφής και στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας, τα οποία εμπνέουν και δίνουν την απαραίτητη τόλμη για την αντιμετώπιση δυσκολιών.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωσήφ Ταγαράκης
Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου
www. koimisifalirou.gr
Email: koimisifalirou@yahoo.gr
FB: /koimisifalirou
Αχιλλέως 30, 175 62, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210 98 12 234

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...