Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αριθμός των Βρετανών που λένε ότι δεν έχουν θρησκεία έχει χτυπήσει ρεκόρ

 
 
 Περισσότερο από το μισό βρετανικό κοινό (53%) λέει ότι δεν είναι καθόλου θρησκευόμενοι - αριθμός που έχει αυξηθεί κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες από το 2015 και κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες από το 1983, όταν μόνο τρεις στους 10 θεωρούνταν μη θρησκευτικοί .
Οι ειδήσεις προκάλεσαν νέες εκκλήσεις στην  κυβέρνηση να μειώσει το ποσό του δημόσιου χρήματος που πηγαίνει στην εκκλησία και να μειώσει την επιρροή της στην κοινωνία.
 
 Η πτώση της θρησκευτικής συνείδησης πλήττει ιδιαιτέρως την εκκλησία της Αγγλίας, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους αγγλικούς να έχουν μειωθεί στο μισό από το 2000 - σε μόλις 15%. Οι νέοι ήταν ιδιαίτερα υποεκπροσωπούμενοι, με μόλις το 3% των ατόμων ηλικίας 18-24 να περιγράφουν τον εαυτό τους ως αγγλικανούς σε σύγκριση με το 40% των ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω. 
 
Λίγο πάνω από τέσσερις στους 10 ανθρώπους δήλωσαν ότι ακολουθούν  κάποια μορφή χριστιανισμού, ενώ περίπου ένας στους 20 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι ανήκουν σε μη χριστιανικές θρησκείες, ενώ το 3% περιγράφει τον εαυτό του ως μουσουλμανικό, 2% χίντου και 1% βουδιστές.
 
Περισσότερα:
 http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/british-people-atheist-no-religion-uk-christianity-islam-sikism-judaism-jewish-muslims-a7928896.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...