Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο ελληνορθόδοξος παπάς-χρηματιστής που μελετά τη Βίβλο, τον Μπάφετ και κερδίζει εκατομμύρια


281015220116_6016

Ο πλουσιότερος παπάς του κόσμου ζει στις ΗΠΑ και έχει δημιουργήσει ένα hedge fund με την ονομασία «Ο Άμβωνας».

Σύμφωνα με τις Γραφές ο Ιησούς δίδασκε τους πιστούς «ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον ένα». Για τον πατήρ Λέμελσον από τις ΗΠΑ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της για τον ελληνορθόδοξο πάτερ η Wall Street Journal, ο εκατομμυριούχος ιδρυτής του hedge fund με την ονομασία «Ο Άμβωνας» μελετά την Αγία Γραφή, τον «Ευφυή Επενδυτή», τα Ευαγγέλια και τη δράση του Γούρεν Μπάφετ και του Ντόναλντ Τραμπ.
Η εξήγηση που έδωσε στην εφημερίδα είναι για αυτόν απλή:
«Η φτώχεια είναι ευλογία όμως ο πλούτος δεν είναι απαραίτητα κατάρα…Το όνομά μου είναι πατήρ Εμμανουήλ Λέμελσον και είμαι ελληνορθόδοξος ιερέας και επίσης διαχειριστής hedge fund που ονομάζεται “ο Άμβωνας LP”. Ο Κύριος ευλογεί ιδιαίτερα αυτούς που ενισχύουν τα ταλέντα που τους έχουν δοθεί, ενώ αυτοί που δεν το κάνουν θα χάσουν κι αυτά που έχουν…Ο Θεός μας δίνει ταλέντα για να χρησιμοποιήσουμε και ο σκοπός αυτών των ταλέντων είναι να δοξάσουμε τον Κύριο».
Ο 39χρονος ιερέας δεν θεωρεί παράδοξο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος του Θεού να ασχολείται και με τα υλικά αγαθά. Έτσι, διαμένει σε πολυτελή βίλα με τη σύζυγο και τα 4 παιδιά του, κάνει συλλογή από μοτοσυκλέτες και παραδέχεται πως «δεν είμαι ταπεινός… Μακάρι να ήμουν. Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν επιχειρηματίας! Στα 20 μου μπόρεσα να αποκτήσω μερικά καλά ακίνητα όπως το σπίτι μας εδώ στη Μασαχουσέτη, που ένας στενός μου φίλος, ένας καλόγερος στην Ελλάδα, αποκαλεί “Το Μοναστήρι”».
Παιδί Εβραίου και χριστιανής, ο Λέμελσον σπούδασε στην ελληνορθόδοξη θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού. Ο επίσκοπος που τον χειροτόνησε τον συμβούλευσε να συνεχίσει να ασχολείται με τις επενδύσεις για να θρέψει την οικογένειά του και μετά έγινε και πελάτης του. Σε όσους δε, τον επικρίνουν, θεωρώντας πως δε συμβαδίζουν ιεροσύνη και χρήμα, θρησκεία και μετοχές, εκείνος απαντά πως πολλοί άγιοι ήταν πλούσιοι και κάποια στιγμή έδωσαν τα χρήματά τους στους φτωχούς, κάτι που θέλει να κάνει και ο ίδιος.
Ακολουθεί βίντεο: http://www.fortunegreece.com/article/o-ellinorthodoxos-papas-chrimatistis-pou-meleta-ti-vivlo-ton-bafet-ke-kerdize-ekatommiria/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...