Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Μνήμη της εκ Σερβίων Οσίας Θεοδώρας και Μνημόσυνο του Μητροπολίτη πρ. Καρπενησίου Νικολάου



Την Κυριακή της Απόκρεω, 3 Μαρτίου ε. ε., τιμήθηκε η μνήμη της Οσίας Θεοδώρας, της καταγόμενης από τα Σέρβια Βασίλισσας της Άρτας.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της πολιούχου Αγίας Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, πλαισιουμένου από Ιερείς της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως.
Επίσης, τελέσθηκε το 40νθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου (15-1-2019), ο οποίος διακόνησε στα Σέρβια ως Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Κυριακής κατά τα έτη 1959-1979, πριν την εκλογή του ως πρώτος Μητροπολίτης Καρπενησίου (1979-2016).
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη μίλησε ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Πιστόλας, Αρχιερ. Επίτροπος Σερβίων, πνευματικό ανάστημα του κυρού Νικολάου. Επιγραμματικά τόνισε πως ο Μακαριστός δίδαξε όχι μόνο με τα λόγια αλλά και την βιοτή του, κατά τον διαχρονικό λόγο του Ιησού στην «Επί του όρους Ομιλία»: «ος δ’ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών…» (Μτθ ε΄ 19).
Ο κυρός Νικόλαος πήγαινε εμπρός χαράσοντας την πορεία μας. Διακόνησε στην βυζαντινή πόλη των Σερβίων αεικίνητα, κοπίασε, δαπανήθηκε και αναλώθηκε για την τοπική Εκκλησία.
Εμείς, τα πνευματικά του τέκνα, ας απευθύνουμε σήμερα τον νικητήριο παιάνα της Εκκλησίας, τον οποίο έψαλλε «στεντορία τη φωνή», το «Χριστός Ανέστη».
Καλό παράδεισο, μακαριστέ Μητροπολίτη πρ. Καρπενησίου κυρέ Νικόλαε.
Στο τέλος ο Σεβασμ. κ. Παύλος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους και ζήτησε να δέονται προς τον Κύριο να χαρίσει στον Μακαριστό τον Παράδεισο.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας η Ι. Μητρόπολη και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ι. Ναών Αγ. Κυριακής & Αγ. Γεωργίου Σερβίων παρέθεσαν δεξίωση στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Νικολάου Δρόσου.





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...