Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Μία ευχή σαν προσευχή

 


Αφιερωμένη στην εορτή του Αρχιεπισκόπου

Του Δημ.Ιωάννου

Οικονομολόγου-Αναλογιστή

 

«Ἐν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν Ιερωνύμου ὃν χάρισαι ταῖς ἁγίαις σου Ἐκκλησίαις ἐν εἰρήνῃ, σῷον, ἔντιμον, ὑγιᾶ μακροημερεύοντα καὶ ὀρθοτομοῦντα τὸν λόγον τῆς σῆς ἀληθείας.»

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε  να θυμηθείς τον Αρχιεπίσκοπο μας, τον Πρόεδρο της Συνόδου, τον Προκαθήμενο της Αγίας Εκκλησίας μας.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον πνευματικό μας πατέρα, τον ποιμενάρχη μας , τον  πνευματικό αρχηγό κλήρου και λαού.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον  καπετάνιο της Εκκλησίας της Ελλάδος  που κρατάει το καράβι όρθιο και στέρεο στις τρικυμίες και στους πολέμους.

Εν πρώτοις…Πρώτα από  όλα  Κύριε  να θυμηθείς  τον  προεδρεύοντα της Συνόδου να εξακολουθεί να διατηρεί την ενότητα και την ομόνοια στην Εκκλησία.

Εν πρώτοις …Πρώτα από όλα Κύριε να θυμηθείς τον  Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που σήμερα εορτάζει να εξακολουθήσει να ενώνει, να εμπνέει, να καθοδηγεί, να στερεώνει, να προστατεύει, να ενισχύει το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εν πρώτοις…Πρώτα από όλα Κύριε να ενισχύεις τον Πρώτο, τον εορτάζοντα, τον Αρχιεπίσκοπο μας ,να είναι σαν ένα γεμάτο στάχυ γεμάτο καρπούς που γέρνει το κεφάλι του  από απλότητα και ταπείνωση και έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά του σε όλους.

 Ἐν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, τοῦ ἀρχιεπισκόπου ἡμῶν Ιερωνύμου!

Εις πολλά Έτη Δέσποτα!

1 σχόλιο:

  1. Αξιος!!! Να συνεχίσει να καθοδηγεί την ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας για πολλά έτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...