Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου: Δεν συζητήθηκε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι

 

Στο ρόλο της Εκκλησίας για την ενίσχυση της επιχείρησης εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού αλλά και στην εγκύκλιο που θα αποσταλεί αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας.

«Συνεννοηθήκαμε με τους δύο επισκέπτες μας, τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Τσιόδρα για μια σειρά από δράσεις που θα αναλάβει η εκκλησία» είπε αρχικά ο κ. Αθηναγόρας στο MEGA.

Όπως εξήγησε «σήμερα θα αποσταλούν ορισμένες ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας και θα τις απαντήσει ο κ. Τσιόδρας, σχετικά με τις αμφιβολίες που έχει ο κόσμος και φοβάται για τον εμβολιασμό. Αυτό θα σταλεί σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, ώστε οι άνθρωποι που αμφιβάλουν να μην έχουν φοβίες, και να αντιληφθούν όλοι ότι ο εμβολιασμός βοηθάει στην ασφάλειά μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν συζητήθηκε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Δεν ζητήθηκε και δεν συζητήθηκε».

«Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλους. Συνήθως αυτοί που είναι αρνητικοί είναι πεισματικά αρνητικοί, όσα επιχειρήματα και αν τεθούν. Αλλά το ποσοστό αυτό σε σχέση με αυτούς που αμφιβάλουν είναι μικρότερο», εξήγησε ο Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου.

Σχετικά με τους ιεράρχες που μπορεί να διαφωνούν ως προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο ίδιος ανέφερε ότι «πριν τη συνεδρίαση της Συνόδου και την επίσκεψη του κ. Κικίλια και του κ. Τσιόδρα κάποιοι ιεράρχες είπαν τις απόψεις τους. Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει κάποιες αποφάσεις, όλοι την εφαρμόζουν. Αν δεν την εφαρμόσουν υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι η απουσία της λέξης υποχρεωτικότητα από όσα έχουν γίνει γνωστά μετά τη συνάντηση με τους κ.κ. Κικίλια και Τσιόδρα ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας εξήγησε ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας, και όχι χώρος που γίνονται αναγκαστικά πράγματα. Εμείς έχουμε την πειθώ για να αλλάξουμε κάποια πράγματα»

 https://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...