Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ




Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: Ίμβρος - Τένεδος, νησιά του Αρχιπελάγους.
Ομιλητές θα είναι οι Γεώργιος Ξεινός, Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου και Παύλος Σταματίδης, Πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο παρελθόν των δύο νησιών, την ακμαία ελληνική κοινότητα που ζούσε εκεί και την εξαίρεση της από την Ανταλλαγή των Πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Θα μιλήσουν για την πολιτική τού τουρκικού κράτους απέναντι στην ελληνική μειονότητα και την προοδευτική αποδυνάμωση της. Τέλος θα συζητήσουν για τις μελλοντικές προοπτικές των νησιών και του ελληνικού στοιχείου τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «25ος Μεσημβρινός» των Χρύσα Τζελέπη και Τάνια Χατζηγεωργίου και το χορευτικό τμήμα της Ιμβριακής Ένωσης θα παρουσιάσει χορούς από την Ίμβρο.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, Σωτήρης Γεωργιάδης.
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 7.00 μ.μ.
στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...