Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την «Αποστολή» στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας [εικόνες]

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την «Αποστολή» στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας [εικόνες]

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με την «Αποστολή» επισκέφθηκαν εγκαταλελειμμένα παιδιά και ασθενείς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και το Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης.
Κατά την επίσκεψη του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με πίστη, ενότητα και αγάπη προς το συνάνθρωπο:
«Ζούμε, μια πολύ δύσκολη για τη χώρα περίοδο, σε κόσμο χωρίς ειλικρινή επικοινωνία, πού απωθεί το θείο και το ιερό, πού εξομοιώνει και ομογενοποιεί τούς ανθρώπους. Νιώθουμε ξένοι μεταξύ μας, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται λόγοι στο κενό και τα ζητήματα να μην επιλύονται. Απογοητευόμαστε ακόμη και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αποτυγχάνουμε να σηκώσουμε ὁ καθένας τον σταυρό του. Λείπει ἡ πίστη, και τα λόγια μοιάζουν χωρίς περιεχόμενο. Γιατί πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στον Θεό και αγάπη προς τούς ανθρώπους. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται αδελφοί, όταν σέβεται και τιμά ο ένας τον άλλον, εξαφανίζονται οι διαφορές, αναπτύσσονται χαρίσματα. Ο άλλος, ο άνθρωπος δίπλα μας, είναι αδελφός μας· δεν είναι ούτε εχθρός μας ούτε αντικείμενο εκμετάλλευσης, είναι εικόνα του Θεού – είμαστε εμείς».
Στις επισκέψεις του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνόδευσε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.
Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εθνικής άμυνας κ. Νικόλαος Δένδιας , η Αναπληρωτής Υπουργός κ. Φωτεινή Γεννηματά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθυντής ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, Υποπτέραρχος κ. Χρήστος Γρηγορέας, ο Διευθυντής ΔΥΓ/ΓΕΑ και ο Διοικητής 251 ΓΝΑ, Ταξίαρχος, κ. Γεώργιος Τουλούμης.


Πηγή: Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με την «Αποστολή» στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/183646/episkepsi-arhiepiskopoy-ieronymoy-me-tin-apostoli-sto-geniko-nosokomeio-aeroporias#ixzz3MWLQVkK3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...