Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Άγιον Όρος: Τρεις νεκροί σε έναν μήνα από κορωνοϊό στη Μονή Αγίου Παύλου -Νοσεί και ο αρνητής ηγούμενος

 Ξαναφουντώνει η πανδημία του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, στη μονή Αγίου Παύλου από την οποία ουσιαστικά μπήκε στη δίνη του κορωνοϊού όλη η μοναστική πολιτεία το Σεπτέμβριο του 2020, έχουν πεθάνει από covid-19 σε λιγότερο από ένα μήνα τρεις άνθρωποι ενώ νοσεί και ο 90χρονος Ηγούμενος της μονής Παρθένιος, γνωστός και ένθερμος αρνητής του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστής.

'Οπως είπαν στο makthes.gr πηγές από τη μοναστική πολιτεία, από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει τρία άτομα στη Μονή Αγίου Παύλου. Πρόκειται για δύο μοναχούς πάνω από 70 ετών, τον Ευσέβιο και τον Χρυσόστομο ενώ θύμα του κορωνοϊού ήταν κι ένας λαϊκός, εργάτης στη μονή, ονόματι Αλέξανδρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τώρα νοσεί και ο Ηγούμενος ο οποίος είναι πάνω από 90 ετών. Η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και παραμένει στο μοναστήρι. Για τη Μονή Αγίου Παύλου το πρόβλημα εντοπίζεται και στα σημαντικά κελλιά που έχει. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2021, σε κελλιά της Νέας Σκήτης που υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπήρχαν 23 θετικά κρούσματα!

Η Μονή Αγίου Παύλου είναι ουσιαστικά αυτή που έβαλε το Άγιον Όρος στο.. χάρτη της πανδημίας το Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν στη μονή, για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία, 8 κρούσματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να μπει η μονή σε καραντίνα και να τεθούν σε εφαρμογή για πρώτη φορά περιοριστικά μέτρα για τις επισκέψεις στο Άγιον Όρος. Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μπήκε για πρώτη φορά στον Άγιον Όρος, εξέτασε μοναχούς και εντόπισε κρούσματα σε τουλάχιστον ακόμα δύο μονές.

 Σύμφωνα με το makthes.gr, ωστόσο η μονή Αγίου Παύλου στις ανακοινώσεις της τότε επέμενε πως δεν επρόκειτο για κρούσματα κορωνοϊού, αλλά για μια… «έκτακτη επιδημία γρίπης». Στο δημοσίευμά του το τοπικό Μέσο αναφέρεται και στις απόψεις που είχε αναπτύξει ο ηγούμενος Παρθένιος για τον κορωνοϊό υπενθυμίζοντας ότι σε βίντεο τον Απρίλιο του 2020 καλούσε την κυβέρνηση να ανοίξει τις εκκλησίες γιατί μόνο ο Θεός θα μας σώσει. «Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;», έλεγε τότε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Παρθένιος, ενώ παρακαλούσε τους πολιτικούς «να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό». Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έλεγε ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο». Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα κηρύγματα του ο Ηγούμενος της Μονής Παρθένιος λέει ότι, δεν έχει ευλογία από αυτόν κανείς να κάνει εμβόλιο και ο κορωνοϊός είναι της μασονίας και του σατανά.

<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/agio-oros-treis-nekroi-se-ena-mina-koronoio-moni">Άγιον Όρος: Τρεις νεκροί σε έναν μήνα από κορωνοϊό στη Μονή Αγίου Παύλου -Νοσεί και ο αρνητής ηγούμενος </a></p>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...