Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

«Μεγάλα ψάρια» στην έρευνα για Ρωσικά κεφάλαια στο Άγιον όρος

 

 Αναδημοσίευση από https://www.lykavitos.gr/news/paraskinio/megala-psaria-stin-ereyna-gia-rosika-kefalaia-sto-agion-oros-kai-giati-i-ellinotourkiki

 Έρευνα για ύποπτες μεταφορές χρημάτων από το εξωτερικό προς ατομικούς λογαριασμούς μοναχών του Αγίου Ορους διεξάγει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. 
Πηγή με γνώση του θέματος αποκαλύπτει ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 οι συναλλαγές που τους τελευταίους δώδεκα μήνες θεωρήθηκαν ύποπτες και ερευνώνται από τα στελέχη της Αρχής. Πρόκειται για κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες και εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίων του εξωτερικού, με τα χρήματα να καταλήγουν όχι σε λογαριασμούς μοναστηριών που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δεχθεί επισκέψεις υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, αλλά σε ατομικούς λογαριασμούς μοναχών του Αγίου Ορους. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές κρίθηκαν ύποπτες από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας κυρίως επειδή επρόκειτο για μεταφορές ασυνήθιστα μεγάλων χρηματικών ποσών, ύψους δεκάδων ή ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε μία περίπτωση, δε, εντοπίστηκε έμβασμα που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η υπόθεση φαίνεται να έχει μεγάλη «ουρά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...