Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σχολή Γάμου στην Αλεξανδρούπολη δημιούργησε η Μητρόπολη

Του Νικου Παπαχρηστου

Οι σχέσεις των δύο φύλων, η προετοιμασία για τον έγγαμο βίο, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του γάμου το ζευγάρι, καθώς και ζητήματα που συνδέονται με την ανατροφή των παιδιών είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα εξετασθούν στην πρωτότυπη Σχολή Γάμου που δημιούργησε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο περιορισμός των διαζυγίων, αλλά και η ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων να επιλέγουν τον έγγαμο βίο από άλλες μορφές συμβίωσης.
«Παρατηρούμε όλοι μας πόσο κλονίζεται ο θεσμός του γάμου σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε και κατανοούμε με πόση προχειρότητα οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να προχωρήσουν στο γάμο. Ενώ ενωρίτερα ζουν έγγαμη ζωή, φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη της δημιουργίας οικογένειας. Βλέπουμε ακόμη να εκδίδονται διαζύγια ακόμα και σε χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την τέλεση του γάμου. Και τότε όλοι απορούμε βλέποντας τα συντρίμμια των οικογενειακών ελπίδων που μαζί με τα όνειρα των νεονύμφων τσακίζονται στις δικαστικές αίθουσες και, πολλές φορές, αφήνοντας πίσω παιδιά να βιώνουν τη διαλυμένη οικογένεια και να λαμβάνουν πληγωμένα πρότυπα που θα τα διαιωνίσουν στις δικές τους οικογένειες», εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τα αίτια της απόφασής της να προχωρήσει στη δημιουργία της Σχολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Μητροπολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι από το ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την ελεύθερη συμβίωση, αλλά και από την αύξηση -συγκριτικά με το παρελθόν- των πολιτικών γάμων που σήμερα αγγίζουν περίπου το 1/3 όσων τελούνται. «Ο γάμος χτυπιέται από παντού και από τους εμπόρους της ηδονής και τους δυτικότροπους αρνητές του έρωτα» τονίζει η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
«Είναι φυσικό ότι η Εκκλησία προτείνει τη θρησκευτική τελετή γάμου. Πέρα από αυτό όμως μας προκαλεί μεγάλη αγωνία η ραγδαία αύξηση των διαλυμένων γάμων, οι συνέπειες για τα παιδιά, οι ελλιπείς κοινωνικές δομές υποστήριξής τους» δηλώνει στην «Κ» κληρικός που ασχολείται με την ποιμαντική στήριξη διαζευγμένων ζευγαριών.

 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_30/09/2010_416868

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...