Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Όσοι αγίασαν δεν είχαν όλοι άγιους γεροντάδες, αλλά είχαν άγιους λογισμούς



Ταπείνωση έχει αυτός που ότι καλό έχει κάνει το ξεχνάει αμέσως, και το παραμικρό καλό που του κάνουν το θεωρεί πολύ μεγάλο και νιώθει ευγνωμοσύνη.

Ο διάβολος δεν μπορεί να θεραπεύσει καμιά αρρώστια, πχ την πάρκινσον.Μπορεί όμως να κάνει καλά κάποιον που από δαιμονική ενέργεια έχει πάθει κάτι.

Είναι πολύ καλό να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά Βυζαντινή μουσική, διότι απασχολείται ο νους τους και δεν πηγαίνουν στα μάταια και αμαρτωλά πράγματα.Αγιάζονται και δοξολογούν το Θεό.

Δεν πρέπει να επιδιώκουμε την ηδονή στην προσευχή μας, ας είναι και πνευματική. Διότι τότε είναι σαν να αγαπούμε τον πατέρα μας, επειδή μας δίνει καραμέλες και σοκολάτες. Ανώτερη είναι η ειρήνη.

Πολλοί που πλανήθηκαν και ο διάβολος του έκανε Προφήτες, αυτοί δεν είχαν αρχίσει από τη μετάνοια και από την παρακολούθηση του εαυτού τους αλλά ζητούσαν νηστείες, αγρυπνίες για να αγιάσουν.

Στα επόμενα χρόνια πολλοί άνθρωποι θα γίνουν μοναχοί επειδή θα βαριούνται τα μπουζούκια και θα υποφέρουν από κενό στην ψυχή τους. Θα έρχονται στο μοναστήρι και θα κάνουν άσκηση νηστείες αλλά δεν θα βρίσκουν τίποτε διότι θα τους λείπουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Διότι, για να βρεις , πρέπει να έχεις τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Το πρώτο είναι η ευαισθησία. Αν δεν έχεις ευαισθησία θα μείνεις σε μια ξερή ασκητικότητα ό,τι και να κάνεις.

Γέροντας Παΐσιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...