Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ & ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
20η  ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κυριακή 24 έως Τρίτη 26 Μαϊου 2015
HELEXPO (περίπτερο 3) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ένα μοναδικό γεγονός που έρχεται κάθε 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία οι  Ιερείς, Μοναχοί, Μοναχές, οι ασχολούμενοι με τα εκκλησιαστικά είδη και οι πιστοί να θαυμάσουν τις  νέες δημιουργίες αξιόλογων καλλιτεχνών της βυζαντινής τέχνης και παράδοσης στην 20η Έκθεση Εκκλησιαστικής Τέχνης «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» που πραγματοποιείται από την Κυριακή 24 έως την Τρίτη 26 Μαίου 2015 στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO (περίπτερο 3).

Ασημένιες εικόνες, αγιογραφίες , βυζαντινή ζωγραφική, ψηφιδωτά , ξυλόγλυπτα, μπρούτζινα, πολυέλαιοι, μανουάλια, καντήλια, ιερά σκεύη, σταυροί, εγκόλπια, ιερά άμφια, ιερατικά υφάσματα, χρυσοκεντήματα, Επιχρυσώσεις, μαρμάρινες διακοσμήσεις και επενδύσεις και άλλα απαραίτητα για την ευταξία και την λειτουργία των Ιερών Ναών και Μονών όπως ηλεκτροακουστικές εφαρμογές, κηροπλαστεία και λιβανοποιία, εκκλησιαστικό νάμα κ.α. θα παρουσιαστούν στην προσεχή διοργάνωση. Ακόμα, σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζουν νέες εκδόσεις Ορθόδοξων Χριστιανικών Βιβλίων ενώ εξειδικευμένο τουριστικό γραφείο θα ενημερώνει για τις προσκυνηματικές περιηγήσεις που προσφέρονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα διοργανώνεται η βυζαντινή εικαστική έκθεση «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ» με την συμμετοχή 30 καλλιτεχνών - δημιουργών που προβάλουν την βυζαντινή τέχνη και την Ορθόδοξη πνευματικότητα.

Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, την στήριξη της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ομίλου για την UNESCO τεχνών λόγου και επιστημών Ελλάδος.

Οι ώρες λειτουργίας είναι από 10:00 - 20:00 για όλες τις ημέρες λειτουργίας, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαίου στις 12:00.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία διοργάνωσης 2109576100 &
στο www.orthodoxia-expo.gr

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Κυριακή 24 έως Τρίτη 26 Μαϊου 2015
HELEXPO (περίπτερο 3) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜε τίτλο “ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ” διοργανώνεται η ομαδική έκθεση Βυζαντινής Εικαστικής Τέχνης απο την Κυριακή 24 έως την Τρίτη 26 Μαϊου 2015 στην Θεσσαλονίκη, στο HELEXPO (περίπτερο 3) υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO τεχνών λόγου και επιστημών Ελλάδος. Εικαστικοί καλλιτέχνες απο τους χώρους της Βυζαντινής Αγιογραφίας, Μικροτεχνίας, Χρυσοκεντητικής και Χαρακτικής παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της Βυζαντινής Τέχνης και της Ορθόδοξης Πνευματικότητας.

Επίτροπος της έκθεσης είναι ο Βυζαντινολόγος Καθηγητής κ.Θεοχάρης Προβατάκης.
Η όλη διοργάνωση λειτουργεί στα πλαίσια της 20ης Εκθεσης Εκκλησιαστικής Τέχνης “OΡΘΟΔΟΞΙΑ”.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία διοργάνωσης 2109576100
& στο www.orthodoxia-expo.gr


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...