Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Γνωστός Τούρκος ηθοποιός έγινε Χριστιανός Ορθόδοξος


Γνωστός Τούρκος ηθοποιός έγινε Χριστιανός Ορθόδοξος
Ένδεκα τούρκοι πολίτες, ανάμεσά τους και ένας διάσημος Τούρκος ηθοποιός, βαπτίστηκαν πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα,  Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Το μυστήριο τελέστηκε από μητροπολίτη της Αττικής. 
Οι δεκατρείς μουσουλμάνοι και μουσουλμάνες, (ηλικίας από 30 έως 40 ετών), εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά των Ορθοδόξων μνημείων του νησιού και με την επιστροφή τους στην Τουρκία, αποφάσισαν να διαβάσουν, να ενημερωθούν γενικότερα για την Ορθοδοξία.
'Ετσι ζήτησαν από τον ιερέα να αναλάβει την κατήχησή τους με στόχο να ασπαστούν την Ορθόδοξη θρησκεία.
Ο κληρικός, με την ευλογία του Μητροπολίτη Χίου, κάλεσε από την Αττική πολύπειρο ιερέα με τον οποίο από κοινού ανέλαβαν την κατήχηση των μουσουλμάνων. Οι δεκατρείς Τούρκοι πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στη Χίο, όπου εκεί πάντα τους περίμεναν οι ιερείς κατηχητές. Αυτή η όμορφη πνευματική σχέση διήρκησε περίπου τρία χρόνια!
Και κάποια στιγμή, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου...Οι κατηχητές έκριναν ότι οι κατηχούμενοι τούρκοι πολίτες ήταν έτοιμοι να ενταχθούν επίσημα ως μέλη, στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ετσι πριν από μέρες, σύμφωνα με το ierovima, προγραμματίστηκε σε εκκλησία της Αττικής να γίνει το Ιερό Μυστήριο της Βάπτισης. Από τους δεκατρείς όμως, στην κολυμβήθρα έφθασαν ένδεκα (πέντε άνδρες, έξι γυναίκες), αφού δύο δεν κατάφεραν να πάρουν βίζα.
Δεκάδες πιστοί παρακολούθησαν το Ιερό Μυστήριο και σεβάσθηκαν την παράκληση του μητροπολίτη και των αναδόχων να μην απαθανατίσουν φωτογραφικά την τελετή.
Το όνομα του Τούρκου ηθοποιού δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
ΠΗΓΗ exapsalmos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...